Donald Trump anunță că iese în stradă: participă la protestele împotriva certificării victoriei lui Joe Biden

09:55, 4 ianuarie 2021 | Actual | 262 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele american Donald Trump a anunțat, duminică, că va participa la protestele cate vor avea loc la Washington, pe 6 ianuarie, în ziua în care Congresul se va reuni pentru a certifica voturile din Colegiul Electoral și a declara victoria în alegeri a președintelui ales Joe Biden, transmite Reuters.

Donald Trump a postat un clip video pe Twitter, în care își încurajează susținătorii să conteste rezultatele alegerilor și afirmă că va fi prezent, informează News.ro.

Trump încă refuză să își recunoască înfrângerea și continuă să afirmă fără dovezi că votul a fost fraudat, acuzații respinse de tribunalele federale și ale statelor, precum și de Departamentul de Justiție.

Ședința comună a Congresului pentru numărarea voturilor electorilor este o procedură de rutină, fiind ultimul pas în reafirmarea victoriei lui Biden.

Un grup de senatori republicani și de senatori republicani aleși vor să obțină, miercuri, amânarea certificarii victoriei lui Biden, dar este improbabil ca efortul lor să modifice rezultatul votului electorilor.

Demonstranții intenționează să se adune la Monumentul Washington, Freedom Plaza și Capitoliu. Grupul de extremă-dreapta Proud Boys, care a promovat violența, a anunțat că va participa incognito.

 

Sursa: https://www.activenews.ro