Donald Trump a declarat că va avea loc ”un acord extraordinar” cu China în domeniul comerţului

11:55, 30 octombrie 2018 | Actual | 1041 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va avea loc ”un acord extraordinar” cu China în domeniul comerţului, dar a avertizat că are pregătite noi tarife de ordinul miliardelor de dolari, dacă acordul nu va fi posibil, relatează Reuters, informează News.ro.

”Cred că vom realiza un acord extraordiar cu China şi va trebui să fie grozav, pentru că ne-au secat ţara”, a afirmat luni Trump la emisiunea “The Ingraham Angle” de la postul de televiziune FOX News Channel.

Trump a afirmat în timpul interviului că ar dori să încheie acordul acum, dar China nu este pregătită. Preşedintele nu a elaborat.

Bloomberg a relatat luni că Washingtonul se pregăteşte să anunţe, la începutul lunii decembrie, tarife pentru toate importurile din China, dacă discuţiile care vor avea loc luna viitoare între Trump şi omologul său Xi Jinping nu vor relaxa războiul comercial.

Trumo şi Xi sunt aşteptaţi să participe la summitul G20 care va avea loc luna viitorare la Buenos Aires, unde s-ar putea întâlni.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului chinez de Externe, Lu Kang, a spus că China şi Statele Unite au continuat să comunice la toate nivelele în legătură cu schimburile comerciale, inclusiv despre o posibilă întâlnire Xi-Trump în Argentina, dar nu a oferit detalii.

Statele Unite au impus deja tarife pentru mărfuri chinezeşti în valoare de 250 de miliarde de dolari, iar China a răspuns cu tarife de retorsiune aplicate unor bunuri americane în valoare de 110 miliarde de dolari.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,