Televiziunea cel mai eficient instrument de manipulare

11:12, 21 august 2018 | Diverse | 1302 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Motto: Dacă nu vrei să fii manipulat priveşte întotdeauna cu atenţie în ambele direcţii.

Televiziunea a fost, este şi va fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de manipulare.

De aceea aparatul fizic care serveşte la vizualizarea imaginilor în mişcare poate fi redenumit cu succes tembelizor, astfel, pentru acest obiect, putându-se înlocui cu succes denumirea consacrată de televizor.

Pentru români, şi nu numai, tembelizorul a ajuns unul dintre instrumentele cele mai eficiente de îndoctrinare, de inducere a unor stări de ură, intoleranţă sau, simultan, în funcţie de programele vizionate, el devine o modalitate extrem de eficientă de distragere a atenţiei de la problemele esenţiale cu care se confruntă România ca ţară şi românul ca individ. În ce constă în esenţă mecanismul care stă în spatele acestei veritabile metode de modelare psiho-mentală colectivă? Acum şi aici, această tehnologie de inducere în masă a unor curenţi de opinie este utilizată cu succes în scopul premeditat de a învrăjbi populaţia ce se găseşte în arealul românesc, în acest proces fiind integraţi deopotrivă şi românii aflaţi în diasporă. Pentru arhitecţii malefici din umbră, veritabili magicieni ai realităţii psiho-sociale româneşti aceasta constituie cea mai uzitată modalitate pe care o au la dispoziţie pentru a-şi implementa dictonul: divide et impera. „Divide et impera” se poate traduce şi prin sintagma „controlează prin antagonizare”. Acest control care se exercită prin antagonizare se realizează atunci când indivizii, fiind plasaţi deliberat în două tabere aflate în opoziţie, sunt atenţi doar la anihilare reciprocă, nemaiputând astfel să conştientizeze că, în realitate, fiecare tabără în parte precum şi, simultan, ambele tabere sunt folosite pe post de marionete într-un joc manevrat cu abilitate din culise. Epuizarea energiilor participanţilor angrenaţi în astfel de conflicte sterile aflate la vedere nu conduce la nimic concret, având doar scopul de a deturna atenţia de la culisele în care regizorii din umbră îşi derulează scenariu ascuns în care noi nu suntem altceva decât simpli figuranţi.

Fenomenul care permite acest proces de manipulare în masă prin intermediul tembelizorului, este un fenomen fizic simplu, prezent în studiul sistemelor oscilante. El este folosit constant în cadrul diverselor aplicaţii tehnice. Este vorba despre fenomenul de rezonanţă, consonanţă sau sintonanţă, denumiri care definesc în esenţă unul şi acelaşi lucru. Mai precis rezonanţa este fenomenul care apare în urma acordării (punerii la unison) a frecvenţelor proprii a două sau mai multe sisteme oscilante: un emiţător şi unul sau mai mulţi receptori. Altfel spus, rezonanţa se manifestă doar în momentul în care frecvenţele de vibraţie proprie a celor două sau mai multe astfel de sisteme oscilante coincid. Savantul român Ştefan Odobleja, precursorul şi, am putea spune fără să greşim, unul din creatorii alături de Norbert Wiener al ştiinţei ciberneticii are o lucrare edificatoare în această direcţie şi anume „Psihologia consonantistă”. Acea lucrare face referire la energiile psiho-mentale pe care fiinţa umană le vehiculează în cazul diverselor procese cognitive, emoţional-raţionale. Ce este fundamental de înţeles în cazul realizării rezonanţei este aspectul că, atât timp cât frecvenţele proprii de vibraţie a celor două sisteme coincid se deschide un canal specific energetic informaţional dinspre emiţător spre receptor. Drept urmare va există un transfer continuu de energie şi informaţie dinspre sursa care emite înspre receptorul care preia. În consecinţă, în cazurile în care acest fenomen de rezonanţă se menţine receptorul va fi deveni un sui-generis vas care va stoca energiile care sunt deversate în el de către emiţător. Dacă vorbim de cazul fiinţelor umane, ele sunt asimilabile sistemelor oscilate în care energiile utilizate sunt de natură psiho-mentală. Şi în acest caz atât timp cât se menţine acordul de frecvenţe proprii de vibraţie specifice emiţătorului şi receptorului se permite un transfer practic nelimitat de energie din sfera de vibraţie proprie a emiţătorul în cea a receptorului. Astfel receptorul este umplut de energia emiţătorului preluând fără nici un fel de discernământ informaţiile care provin din această direcţie. După ce încetează acest proces de transfer energetic receptorul va regăsi în universul său lăuntric toate ideile şi sentimentele vărsate în el de către emiţător şi va deveni la rândul său un potenţial propagator al ideilor astfel vehiculate, devenind un nou potenţial emiţător formatat pe calapodul emiţătorului iniţial.

În cazul nostru, cel al manipulării manifestate în sfera politică acordărea frecvenţei de vibraţiei proprii devine posibilă datorită opiniei individului receptor, spre exemplu aceia că Dragnea este un personaj negativ în peisajul politic românesc. În acel moment frecvenţa de vibraţie a respectivului individ se acordează astfel automat pe frecvenţa de vibraţie proprie a Realitaţii TV care se va transformă implicit în emiţător şi care nu va face altceva să-i confirme şi să-i aducă individului argumente reale sau contrafăcute care să-i întărească, hrănească şi alimenteze opinia iniţială. Rezonanţa este posibilă aici datorită faptului că individul receptor îl integrează pe Dragnea în sfera personajelor negative, Klaus Iohannis fiind perceput implicit drept personajul pozitiv.

De remarcat că manipulatorul sursă, Realitatea TV în cazul nostru, operează exclusiv cu adevăruri parţiale, trunchiate, în care se eludează părţi care ar putea submina părerea preconcepută a celui care este conectat la acestă televiziune devenită sursă-emiţător pentru individul în cauză. Astfel acel individul, asimilabil unui sistem oscilant (aflat în vibraţie pe o anumită frecvenţă de vibraţie specifică păreri sale preconcepute, îşi modifică structura energetic-informaţională, acordându-şi frecvenţa proprie cu cea a emiţătorului, respectiv Realitatea TV). În acest fel el este deschis exclusiv la toate sugestiile pe care emiţătorul, Rareş Bogdan, spre exemplu le emite, preluând fără nici un discernământ informaţiile care îi parvin din această sursă. În acest caz procesul de manipulare decurge fără probleme. Astfel avem mecanismul exact de formatare a unui individ transformat în combatant care luptă într-una din taberele pe care le-am menţionat iniţial.

Repetaţi identic acest raţionament punând Antena 3 şi pe Mircea Badea, spre exemplu drept sursă-emiţător şi prin analogie un alt individ care îl consideră pe Dragnea ca fiind de această dată personajul pozitiv care a mărit salariile iar pe Klaus Iohannis în galeria personajelor negative care se opun propăşirii României. Asfel veţi vedea în oglindă modul în care se generează combatanţii pentru cealaltă tabără.

În cazurile prezentate mai sus triggerul sau declanşatorul fenomenului de rezonanţă îl constituie preconcepţia mentală manifestată de către individul ţintă.

La toate aceste explicaţii anterioare se adaugă şi faptul că, existând un mare număr de indivizi care vizioneză în acelaşi timp un canal de ştiri se formeză astfel o reţea socială de astfel de oscilatori umani care se găsesc în nodurile reţelei. Toţi aceşti indivizi prin atenţia acordată subiectului generează o forţa a unisonului amplificând puterea acelui câmp energetic informaţional, prin unisonul care se realizează în cadrul acelei emisiunii TV, în timp real, mărind astfel exponenţial intensitatea energiei vehiculate. Astfel procesul de manipulare va deveni mult mai eficient decât atunci când acea emisiune este vizualizată de către un număr redus de indivizi.

Manipulatorii din umbră au o mare problemă cu cei care nu se înregimentează într-o tabără sau alta şi astfel nu le fac jocurile, mai ales dacă aceştia revelează structurile şi mecanismele perverse de manipulare cu care se operează. Totuşi, ca să fim sinceri, destul de puţin români (încă) realizează cu adevărat aceste lucruri. Cu cât mai mulţi români lucizi vor conştientiza acest proces expus în detaliu mai sus cu atât se va micşora masa de manevră aptă de a fi manipulată de către cei din umbră.

Recunosc că nu este simplu să te sustragi acestui mecanism pentru că mintea umană la un anumit nivel de conştiinţă funcţionează exclusiv într-o logică binară: bine-rău adevăr-minciună.

Personaj politic este sau bun sau rău. Este greu să se perceapă nuanţele şi mai ales să se înţeleagă faptul că totul se integrează în cadrul unui proces manipulativ descris cu acurateţe anterior. Oricine poate să observe faptul că, în momentul de faţă, polarizarea în peisajul politic românesc este clară şi distinctă.

Emiţătorii, în speţă televiziunile, se plasează exclusiv şi strict, într-un mod implicit sau explicit. de o parte sau de alta a taberelor aflate în conflict. Nimeni nu-şi propune un dialog reconciliant care să dezamorseze tensiunea acumulată.

Nu există nici un post de televiziune sau ziar care să abordeze nepartizan evenimentele derulate, ceea ce ar trebui să fie un argument în sine pentru a valida cele afirmate în acest articol.

Când priveşti doar într-o singură direcţie, celelalte direcţii nu mai există.

Când ţi-ai construit un filtru exclusivist este greu să distingi adevărul.

Când devii îndoctrinat unilateral nu eşti capabil să auzi, să vezi, să percepi, să înţelegi argumentele celuilalt care manifestă o poziţie diferită de a ta.

Diabolizarea oponentului politic, sau de altă natură este modalitatea sigură care conduce spre conflict.

Realizatori unor astfel de emisiuni pro sau contre sunt în esenţă clovni care agită permanent opinia publică. Dacă nivelul nostru de conştiinţă ne permite să ne sustragem câmpului morfic psiho-mental generat, vom înţelege că ei sunt plătiţi uneori din aceleaşi surse pentru a ne antagoniza în permenenţă, tineri împotriva bătrânilor, diaspora împotriva celor rămaşi în ţară, angajaţi la stat contra angajaţilor din mediul privat, părinţi împotriva profesori, psd-işti împotriva pnl-işti etc. etc. etc. Fragmentând şi segmentând societatea prin astfel de acţiuni nu se face altceva decât să ne priveze de forţa noastră esenţială de care se tem şi anume unitatea noastră ca români care ne dorim bunăstare şi fericire aici şi acum, în România.

Cine ridică sabia de sabie va pieri. În diverse tradiţii spirituale sunt descrise uneori cu mare acurateţe iadurile.

Incitatorii la ură, violenţă şi agresivitate vor beneficia după părăsirea planului fizic de un loc rezervat în aceste lumi paralele Iar jurnaliştii incitatori şi permanenţi instiganţi se vor putea întâlni acolo şi depana amintiri comune. Astfel există o reală şansă ca Mircea Badea şi Rareş Bogdan, spre exemplu, să poarte discuţii interesante în cazanul comun care-i va gădui.

Probabil că în urma înţelegerii în profunzime a informaţiilor existente în cadrul acestui articol nu veţi fi deloc miraţi că există de fapt sponsori comuni ai acelor televiziuni care sunt pro sau contra.

În opina mea sustragerea de la receptarea informaţiilor recepţionate prin intermediul televizorului nu este o soluţie. Să ascultăm cu atenţie argumentele ambelor părţi şi mai ales să devenim conştienţi că înregimentarea fără discernământ în una din tabere serveşte exclusiv scopului conflictului generat de cei din culise, conflict pe care îl potenţiază şi susţin, în permanenţă. Şi, ceea ce este esenţial, fundamental şi de bază (sic) pentru fiecare dintre noi este faptul de a fi atenţi în permanenţă la intenţionalităţile şi acţiunile celor care operează din culise pentru a nu le face jocurile.

Am fost întrebat de ce parte a baricadei mă plasez. Răspuns: de nici o parte, pentru că nu recunosc baricadele construite intenţionat de alţii pentru a întreţine un război româno-român.

 Radu HADÂRCĂ

Sursa:http://www.justitiarul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,