Corneliu Zelea Codreanu, tatăl naționalismului românesc și liderul Mișcării Legionare

09:14, 14 septembrie 2018 | Diverse | 1449 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Poate că pentru acest articol voi fii acuzat de antisemitism de „Comisia de combatere a antisemitismului” însă acest articol este unul istoric, nu de propagandă legionară!

Toate astea pentru că vreau să vorbesc despre „Căpitanul” Corneliu Zelea Codreanu, liderul Mișcării Legionare și cel mai important român din perioada interbelică. Un om care a lăsat amprenta sa ideologică celor care vroiau o Românie liberă de sistemul bancar evreiesc și mai ales respectată de celălalte țări.

Născut in 1899, bietul Căpitan a fost asasinat la nici 40 de ani, în 1938… un an înainte să înceapă războiul. Însă, vorbele sale au rămas veșnice iar câteva din citatele sale sunt încă valabile și azi, printre care amintim:

Ţara aceasta piere din lipsă de oameni, nu din lipsă de programe.

Teoria care ne îndeamnă să intrăm toţi în partide, pentru a le face bune, dacă zicem că sunt rele, e falsă şi perfidă. După cum de la începutul lumii curge, zi şi noapte, necontenit, prin mii de râuri, prin fluvii, numai apă dulce în Marea Neagră şi nu reuşeşte să-i îndulcească apa, ci din contră, se face sărată şi cea dulce, tot aşa şi noi în cloaca partidelor politice, nu numai că nu le vom îndrepta, dar ne vom strica şi pe noi.

Poporul nu se conduce după voinţa lui: democraţia. Nici după voinţa unei persoane: dictatura. Ci după legi. Nu e vorba de legile făcute de oameni. Sunt norme, legi naturale de viaţă şi norme, legi naturale de moarte. Legile vieţii şi legile morţii. O naţiune merge la viaţă sau la moarte după cum respectă pe una sau pe alta din aceste legi.

Dacă într-o organizaţie apar începuturi de gangrenă, ele trebuiesc imediat localizate şi apoi extirpate cu cea mai mare energie. Dacă nu se pot localiza şi se extind ca un cancer în întregul organism al mişcării, cauza este pierdută. Viitorul şi misiunea organizaţiei sunt compromise. Ea va muri sau îşi va târî zilele între viaţă şi moarte, fără ca să poată realiza ceva.
Bacşişul, mita şi hoţia au desfiinţat sănătatea morală a naţiunii române.

 

Sursa: noulnationalist.wordpress.com