Dan Puric: ”Ne-am dus ca niște slugi în NATO și UE, tot ce e românesc trebuie să dispară!”

10:01, 3 februarie 2020 | Actual | 656 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

”Trăim o dublă promiscuitate, una culturală si alta politică – aici se lucrează la redefinirea identității, trebuie să ajungem să fim aplatizați, nedefiniți, în acest cazan Babilonian”

Ediție de excepție a emisiunii ”Subiectiv”, în care Răzvan Dumitrescu l-a avut invitat pe actorul Dan Puric.

Discuția a avut un profund caracter național – și a fost un adevărat semnal de alarmă al crizei de conștiință prin care trece națiunea română.

”Tot ce e românesc trebuie să dispară – se trage cu tunul în ultimele redute!”, a spus Dan Puric. Referindu-se în acest sens la atacurile la Tudor Gheorghe, Puric a subliniat: ”Trebuie să ne apărăm valorile”.

Dan Putin a dat exemplul unei trupe de teatru din Japonia, care a evoluat la Teatrul Național din București. ”Acolo era un actor, care se distingea cu o forță extraordinară – am citit, pe program, în dreptul acelui actor scria ”valoare națională intangibilă””, a povestit Puric.

”Acesta este Tudor Gheorghe – ”Valoare națională intangibilă”!”, a declarat Puric, ”acolo, japonezii au spiritul ierarhiei – elita și aristocrația valorii o păzeau – nimeni nu își permite să arunce cu noroi într-o valoare națională! Tudor Gheorghe face parte din demnitatea acestui popor!”.
Ce înseamnă atacul la Tudor Gheorghe – ”valoare națională”? Puric atrage atenția că ”Gregarii s-au adunat în haită!”, spunând însă că ”nici nu mă interesează haita – pe mine mă interesează paznicul!”.

”Ce facem? Îl lăsăm singur ca să îl decimeze sau îi punem la punct?”, pune problema Puric. ”Până unde este libertatea cuvântului? Aici au lovit o atitudine, o conștiință națională, nu un act artistic. Poporul român îl consideră legendă”.

Dar, chestiunea e mult mai profundă și provine din situația complexă creată de confluențele intereselor, intențiilor și ideilor uniunilor din care facem parte.

”Nu sunt anti-european – nu am cum să fiu împotriva culturii europene”, spune Puric, ”sunt împotriva acelui Babilon, care a compromis ideea de comuniune europeană”.
În acest context, ”România este o țară profund desfigurată și planul care a fost pus în aplicare a avut două viteze, ca la cancer”, spune Puric, atrăgând atenția ”Cancerul poate să meargă lent sau poate să aibă viteză galopantă – tot acolo duce”.

”Șocuri pe acest popor și pe urmă o lucrare lentă”, explică Dan Puric, ”Lucrarea lentă s-a executat în educație, știți că dacă pui în educație, în cultură, în spirit un lucru, el cam peste 10 ani dă rod”.

Concret, Puric consideră că educația noastră ”a fost distrusă din 1990, pe urmă sistematic, și acum a dat rod acest mediu de ură, de discordie!” – a consemnat DC News.

Pe de altă parte, la nivelul Uniunii, europenii occidentali ”sunt cei mai suferinzi acum, e patologie deja!”, spune artistul. ”Acolo se învață, pe de o parte religie, iar pe de cealaltă parte se învață lucruri sexuale nenaturale și copilul ajunge schizoid”.

”Copilul este, acum, desprins de părinți și trece printr-un proces educațional perturbat”, spune Puric. ”Tinerii noștri sunt reeducați! Nu mai au memoria tradiției. Ei încep cu drepturile, nu cu îndatoririle. Inteligența fără delicatesa conștiinței este degeaba”.
În particular, în România ”trăim o dublă promiscuitate, una culturală si alta politică”, spune Puric, subliniind că ”aici se lucrează la redefinirea identității, trebuie să ajungem să fim aplatizați, nedefiniți, în acest cazan Babilonian”.

”Naționalismul nu înseamnă extremism!”, declară ferm Puric. ”Noi nu suntem un popor expansionist!” În schimb, „Lătrăii ăștia luptă împotriva memoriei naționale, culturii, tradiției, și au reușit. Trebuie să-ți aperi valorile și să-ți mărturisești public credința și diferența ta de a fi. Este o solidaritate tacită în rândul poporului care nu poate fi înfrântă.”

În fine, Dan Puric punctează un aspect grav – parcursul României în Uniunea Europeană și NATO.

”A fost rău să intrăm în NATO și UE fără să negociem nimic… ne-am dus ca niște slugi!”, a declarat ferm Dan Puric. ”Cu ce preț am intrat? Ne-au prins cu niște securiști amărâți care au dat o lovitură de stat abjectă, împotriva unui om. Dacă negociam, eram și noi în rândul popoarelor cu demnitate, eram o voce ascultată”, a spus Dan Puric la Antena 3, a consemnat ”Expres național”.

Sursa: https://ro.sputnik.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,