CUTREMUR în Administrația lui Trump

10:51, 21 decembrie 2018 | Actual, Externe | 1238 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că secretarul american al Apărării, Jim Mattis, va părăsi acest post la finalul lunii februarie, anunţul venind la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria.

În scrisoarea sa de demisie, Mattis și-a exprimat părerile sale privind „tratarea cu respect a aliaților” și folosirea „tuturor instrumentelor puterii americane pentru a oferi securitate comună”, relatează BBC News online.

„Pentru că aveți dreptul la un secretar al Apărării al cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privințe și pe alte teme, cred că este corect să demisionez”, a afirmat Mattis în scrisoare trimisă președintelui Trump.

Senatorul republican Marco Rubio a apreciat că această evoluție este „înfricoșătoare”, afirmând că Mattis era „o insulă de stabilitate în mijlocul haosului Administrației Trump”.

Miercuri seară, Preşedinţia Statelor Unite a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria. Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulţi fiind implicaţi în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Decizia lui Trump, care aparent a luat această hotărâre trecând peste obiecțiile liderilor militari, a fost criticată de numeroși politicieni de la Washington, inclusiv o serie de republicani, însă retragerea trupelor americane a fost salutată de Moscova, potrivit USA Today.

Oficiali americani citați de agenția Reuters au transmis că cel mai probabil vor fi sistate și atacurile aeriene împotriva pozițiilor Stat Islamic.

Administrația Donald Trump are în plan să retragă aproximativ 7.000 de militari americani din Afganistan, adică aproape jumătate din numărul militarilor SUA din această țară, relatează presa internațională, citând oficiali neidentificați.

Sursa:www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,