Cum „sponsorizează” Soros și Bill Gates OMS, Consiliul Europei și ONU. Directorul Centrului European pentru Drept și Justiție acuză

11:12, 2 decembrie 2020 | Actual | 194 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Directorul Centrului European pentru Lege și Justiție (ECLJ), Grégor Puppinck, denunță „permeabilitatea” Consiliului Europei la finanțarile private. În mod special, la banii lui Soros. Independența politică a acestei organizații este pusă sub semnul întrebării. ActiveNews a tradus pentru Dvs interviul acordat de Grégor Puppinck pentru site-ul valeursactuelles.com.

– La șase luni de la dezvăluirea scandalului Soros- CEDO, acum arătați că și Consiliul Europei, de care depinde CEDO, că a fost finanțat de Open Society și Microsoft.

– Grégor Puppinck: Într-adevăr, citind rapoartele financiare anuale ale Consiliului Europei, se pare că Open Society, fundațiile lui George Soros, și compania Microsoft a lui Bill Gates sunt cei mai mari doi donatori privați ai organizației. Aceste două organizații au acordat Consiliului Europei 1.400.000 euro între 2004 și 2013 și aproape 690.000 euro între 2006 și 2014. Open Society sprijină, de asemenea, inițiativele Consiliului Europei, inclusiv Institutul European pentru Arte și Cultură pentru Romi. Din 2015, nu mai există nicio urmă a unei astfel de finanțări directe. Dar, Consiliul Europei a înființat un fond special pentru a primi contribuții voluntare extrabugetare.

Acești bani continuă să ridice întrebări, deoarece e surprinzător că o organizație politică interguvernamentală nu ar trebui să fie atât de flexibilă finanțării private. Un membru al Consiliului Europei a trimis problema Comitetului de Miniștri pentru a cere celor 48 de ambasadori să facă publice toate documentele referitoare la această finanțare.

– Se pune tot mai mult problema finanțării organismelor internaționale de către câteva ONG-uri și fundații mari…

Cu toate acestea, acest raport s-a izbit de tăcerea jenantă a instituției. Trei deputați ai Consiliului Europei au trimis problema Comitetului Miniștrilor, vizând „problema sistemică a conflictelor de interese între ONG-uri și judecătorii CEDO”, întrebându-se cu privire la mijloacele care trebuie puse în aplicare pentru „restabilirea integritatea Curții Europene a Drepturilor Omului. În mod surprinzător, cei 48 de ambasadori par să fi căzut de acord asupra unui răspuns.

– Dar instanțele de la Bruxelles care au fost, de asemenea, confiscate?

– Numeroși deputați din diferite partide politice au dorit să abordeze acest subiect, dar criza sănătății a dat peste cap agendele politice. Cu toate acestea, mai mulți membri ai Parlamentului European au adresat întrebări parlamentare Comisiei Europene și Consiliului European. Comisia Europeană a răspuns prin intermediul unuia dintre vicepreședinții săi, Věra Jourová: „Comisia nu are nicio îndoială cu privire la integritatea și independența Curții Europene a Drepturilor Omului”. Dar există câteva fotografii care ne ajută să înțelegem contextul în care sunt date aceste răspunsuri. Pe de o parte, o putem vedea pe comisarul Jourová împreună cu filantropul maghiar declarând că „valorile societății deschise sunt în centrul acțiunii UE”. Într- o altă fotografie, comisarul european Johannes Hahn pozează și el cu George Soros, afirmând că „este întotdeauna bine să-l întâlnim pe George Soros pentru a discuta despre eforturile noastre comune de a accelera reformele și de a deschide societățile din Balcani și Europa de Est”.

– Ați fost supus represaliilor în urma dezvăluirilor despre modul în care Soros stăpânește CEDO?

– Nu imediat, cu excepția unui articol din Le Monde. Pe de altă parte, acum suntem în mod regulat ținta atacurilor mass-media. Ultimul, și cel mai important, a fost orchestrat de organizația Open Democracy, membră a galaxiei Soros, cu sprijinul lobby-urilor avortului. Cu câteva săptămâni în urmă, această organizație a publicat o pseudo-investigație împotriva ECLJ, care a fost transmisă simultan în aproximativ cincizeci de ziare din întreaga lume, inclusiv Time Magazine și EuroNews.Open Democracy a mobilizat „Tracking the Backlash”, propria rețea informală de jurnaliști activiști creați pentru „urmărirea reacției [conservatoare]”. Scopul lor este să distrugă reputația digitală a adversarilor lor politici. Conform tuturor acestor articole, ECLJ reprezintă o amenințare majoră, numindu-i pe avocații ei „cruciați” și „armată secretă” care s-au „infiltrat în instituțiile noastre democratice” precum „lupii în haine de oaie”. Declarațiile organizației sunt în mod evident revoltătoare, la fel cum a fost aopelul său din martie anul trecut la „abolirea familiei”.

Acest tip de atac confirmă, dacă ar fi nevoie de dovezi, necesitatea de a expune obiectiv rețelele de putere care constituie noul sistem de guvernare, atât global, cât și post-democratic.

Sursa: https://www.activenews.ro