Cum a reuşit Chiril Gaburici să susţină examenul în faţa lui Vlad Plahotniuc?

16:21, 19 decembrie 2017 | Actual | 2390 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cea mai mare senzaţie din anunţul făcut azi de Vlad Plahotniuc privind remanierile guvernamentale spectaculoase este promovarea lui Chiril Gaburici în funcţia de ministru al Economiei şi Infrastructurii. Cetăţenii moldoveni se întreabă, nedumeriţi, ce s-a întâmplat cu diplomele lui Gaburici de când acesta a demisionat din funcţia de Prim-ministru!?

Presa de la Chişinău şi utilizatorii reţelelor de socializare deja difuzează tot felul de informaţii şi chiar glume privind „diplomele lui Gaburici”. Paradoxal, dar şi ridicol, este faptul că exponenţii PDM au fost printre primii care l-au atacat pe Gaburici atunci când dânsul era premier, pentru neregulile legate de actele sale de studii.

Însă timpul, vorba lui Machiavelli, e tatăl oricărui adevăr. Înţelepciunea populară mai spune că timpul le rezolvă pe toate. De aceea, până la proba contrarie, nimeni nu are dreptul să nege că, între timp, fostul premier, după ce a demisionat în toiul scandalului legat de controversele legate de diplomele sale de studii, şi-a rezolvat, într-un fel sau altul, problema. Acesta fie că a demonstrat că deţine documente autentice, fie a susţinut în mod repetat examenele şi s-a corectat în faţa societăţii, dar şi a propriei conştiinţe. Or, dacă nu ar fi fost aşa, ar fi fost prea puţin probabil ca Vlad Plahotniuc să-l accepte drept membru într-un guvern ce se vrea mult mai vrednic decât toate cabinetele ce l-au precedat.