La Paris cu autorii Jean-Michel Vernochet, Jean Remi și Youssef Hindi

17:26, 4 februarie 2018 | Cultura | 4148 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Duminică, 4 februarie, în capitala Franței, în cadrul salonului de carte rusă, au continuat întâlnirile editorului, traducătorului și jurnalistului Iurie Roșca cu autori de marcă din elita intelectuală europeană.

Autorul cărții “Mistica laicității”, Youssef Hindi, cartea căruia a și fost tradusă în limba română de către d-na Ruxandra Iordache și urmează să apară în câteva săptămâni în librăriile din Moldova și România, a acceptat să fie prezent personal la evenimentul de lansare a acestei lucrări care apare sub egida Universității Populare.

 

 Jean-Michel Vernochet, Youssef Hindi, Iurie Rosca, Jean Remi

 

Dl Jean-Michel Vernochet, scriitor și gânditor politic, prefațatorul cărții lui Youssef Hindi, i-a mulțumit editorului Iurie Roșca pentru inițiativa de a publica ultima sa lucrare “ Războiul civil rece”, care de asemenea va ieși de sub tipar în primăvara acestui an. Cei doi au stabilit să colaboreze pentru a pregăti marcarea tragicului eveniment de acum 100 de ani – asasinarea ritualică a Familiei Țarului Nicolai II, prin publicarea unei serii de articole și interviuri și organizarea unui colocviu international pe marginea acestui subiect.

Întâlnirea cu fostul bancher international Jean Remi, coautorul cărții “ A ucide plutocrația”, semnate împreună cu Valerie Bugault, doctor în  drept, apărute la Chișinău anul trecut, a fost un bun prilej pentru a face un schimb de idei asupra tendințelor economice în lumea moderna. Efectele capitalismului speculativ și al mondialismului financiar, care afectează profund societățile de azi, urmează sa fie detaliate într-un dialog al celor doi, care urmează să fie publicat în www.flux.md.

 

 

Victor Olaru

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,