A fost descoperit mormântul lui Aristotel

20:21, 27 mai 2016 | Cultura | 2718 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Arheologul grec Konstantinos Sismanidis a comunicat în cadrul unei conferințe organizată la Salonic a adus la cunoștință publicului despre identificarea unui posibil mormânt al lui Aristotel, comunică publicația The New York Times.

Cavoul filosofului antic a fost găsită în orașul Stagira aflat pe peninsula Halkidiki (la 40 km de Salonic), o așezare din Macedonia Antică datată secolului VI a. Chr.

Cavoul reprezintă o clădire sub formă de cupolă cu podea de marmoră. Spre acesta aceasta duce o cărare așezată în apropierea pieții orașului. Alături de cavou se află un altar. Mormântul pare să corespundă descrierilor din textele antice. Totodată arheologii au scos la iveală și fragmente de ceramică și 50 de monede din perioada lui Alexandru Macedon.

Aristotel s-a născut în anul 384 a. Chr. în Stagira și a decedat în 323 a. Chr. Regele Filip al II-lea l-a angajat în calitate de profesor al lui Alexandru Macedon. Lucrările lui Aristotel au avut o influență majoră asupra științei și filosofiei medievale.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,