Doliu în lumea teatrului și cinematografiei: A murit Boris Bechet

17:10, 6 aprilie 2021 | Cultura | 708 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

La nici 70 de ani, s-a stins din viață cunoscutul actor Boris Bechet, fratele regretatului actor și scriitor Pavel Bechet.

Actorul de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață. Informația a fost făcută publică de consilierul prezidențial Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului îndrăgitului actor. Boris Bechet s-a născut la data de 7 februarie, 1953, în satul Vad-Leca, raionul Telenești.  În perioada anilor 1971-1975 a studiat la Institutul de Arte din Chișinău. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi  la Teatrul poetic din Chișinău, azi Teatrul „Alexei Mateevici”.

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. A avut roluri atât principale cât și secundare în filme regizate de Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu. Unele dintre personajele sale remarcabile au fost Meșterul Manole și Strătan, din filmul lui Valeriu Gagiu, „Corbii prada n-o împart”.

De asemenea, a jucat în filme precum „Găsește potcoava fericirii”, „Miorița”, „Cursa”, „Troița”. În anul 1991 a devenit artist emerit al poporului. A fost căsătorit cu actrița Margareta Nazarchevici.

Sursa: https://sputnik.md