Cu părintele Jean Boboc despre transumanism, Ortodoxie și semnele vremurilor

17:43, 5 februarie 2018 | Cultura | 4334 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Luni, 5 februarie, în cadrul vizitei sale la Paris, Iurie Roșca a avut o întrevedere cu părintele Jean Boboc, doctor în medicină și doctor în teologie, discipolul și traducătorul în franceză a marelui teolog român, părintele Dumitru Stăniloae, autorul cărților ”La grande metamorphose” (teza de doctorat în teologie) și “Le transhumanisme decrypte”, ultima fiind în curs de traducere la editura “Doxologia” din Iași, precum și cu scriitorul și gânditorul politic Jean-Michel Vernochet.

Cei doi intelectuali de marcă din capitala Franței sunt bine cunoscuți în calitate de exponenți de primă mărime ai elitelor tradiționaliste europene, angajați plenar în confruntarea dintre globaliști și patrioții autentici, apărătorii fundamentelor spirituale, civilizaționale și culturale ale continentului nostru.  J-M Vernochet e deja un cunoscut cititorilor noștri datorită materialelor publicate deja. Iar pentru a vă face o idee despre gândirea acestui trăitor ortodox și caracter de luptător de o anvergură academică rarisimă, vă sugerez să accesați http://corortodox.blogspot.fr/2017/09/un-interviu-cutremurator-cu-parintele.html și https://www.youtube.com/watch?v=cnTPfr1lBpk, care sunt în română, deoarece pr. J. Boboc e francez de origine română, altele fiind de găsit în franceză.

În cadrul acestei discuții frățești, Jean-Michel Vernochet, părintele Jean Boboc și Iurie Roșca au convenit asupra realizării unor proiecte comune, ce vizează traducerea și publicarea unor cărți semnate de cei doi autori francezi în limbile română și rusă, pentru cititorii din Republica Moldova, România și Rusia. Iurie Roșca i-a invitat pe părintele Jean și pe reputatul publicist să participe la ceea de-a treia conferință internațională din capitala Republicii Moldova, Forul de la Chișinău-2018, care va avea drept temă de baza suveranitatea (politică, economică, culturală, civilizațională etc.), precum și la Congresul Mondial al Familiilor din septembrie a.c., care de asemenea se va desfășura la Chișinău sub egida șefului statului, Igor Dodon.

Iurie Roșca a mai spus că prezența publică a celor doi cărturari de frunte de la Paris  în spațiul public de la noi este una vitală, deoarece poate avea darul unei adevărate infuzii spirituale și intelectuale, care să contribuie la limpezirea unor lucruri fundamentale și în egală măsură la dezintoxicarea opiniei publice atât de afectate de virusul globalismului liberal.

Interlocutorii au căzut de acord asupra faptului că se impune fortificarea și extinderea relațiilor dintre intelectualii din Vestul și Estul continentului în vederea articularii unor eforturi comune în numele promovării valorilor creștine, tradiționale și conservatoare.

 

 

Victor Olaru

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,