Ce facem cu monumentele de arhitectură din Chişinău? Redacţia FLUX a sesizat instituţiile de resort

17:13, 2 februarie 2018 | Cultura | 5756 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Reprezentantul portalului de știri și analize flux.md, juristul Radu Bușilă, a sesizat Primăria municipiului Chișinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor în legătură cu starea catastrofală în care a ajuns unul dintre monumentele istorice şi de arhitectură de valoare din capitala Republicii Moldova.

Radu Buşilă a solicitat ca instituţiile sesizate să ofere informaţii despre starea imobilului din strada Serghei Lazo 19 din municipiul Chişinău.

Acest imobil este recunoscut drept monument de arhitectură de categorie naţională (Casă individuală, sfârşitul sec. XIX), trecut în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat cu numărul 150.

Redacţia flux.md este îngrijorată de starea deplorabilă a acestui imobil, care ar putea să dispară definitiv dacă nu va fi conservat şi restaurat. De asemenea, nu suntem indiferenţi faţă de toate celelalte obiecte din categoria respectivă. Astfel, vom continua campania de sensibilizare a autorităţilor în legătură cu ceea ce se întâmplă cu patrimoniul istoric şi arhitectural al ţării. Îi îndemnăm pe toţi cei care împărtăşesc preocuparea noastră să ne fie alături.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,