Cartea ”Conspirația Demonilor Roșii” a ajuns la Paris

15:24, 25 ianuarie 2018 | Cultura | 4761 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Culegerea de interviuri  ”Conspirația Demonilor Roșii. 100 de ani de la lovitura de stat bolșevică”, semnată de Iurie Roșca și apărută sub egida Universității Populare la Chișinău în 2017, va apărea în câteva zile la editura SIGEST de la Paris în seria ”Europe & Orient”, în traducere franceză cu titlul ”LE COUP D’ÉTAT BOLCHEVIQUE. 100 ANS APRÈS”,  Sous la direction de Iurie ROŞCA.

Lucrarea cuprinde o serie de dialoguri cu intelectuali de primă mărime din Moldova, Rusia, România și țările Europei de Vest, precum și un compendiu cu texte de referință asupra acestui eveniment de un tragism aparte în istoria omenirii. Editorii francezi au decis să editeze această carte în două volume, cel de-al doilea urmând să apară în cel mai scurt timp. Traducerea aparține scriitorului și lingvistului Modeste Schwartz. Culegerea va fi prezentată în cadrul salonului de carte rusă în zilele de 3-4 februarie, în incinta Mairie de Paris 5ème.

Vă amintim că versiunea originală a volumului respectiv poate fi procurat în rețelele de librării ”LIBRARIUS” și ”S.A. CARTEA” din Republica Moldova, precum și în lanțul de librării ”ALEXANDRIA”.

Victor Olaru,

Pentru flux.md