Creșterea natalității: Iată ce face Patriarhul Ilia al Georgiei

18:31, 23 ianuarie 2020 | Actual, Social | 1083 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Creșterea natalității în vizorul Patriarhului Ilia – el onorează în continuare promisiunea făcută în urmă cu zece ani, aceea de a fi nașul copiilor georgieni începând cu cel de-al treilea născut într-o familie ortodoxă. 

Recent a depășit numărul de 40.909 de fini, informează OrthoChristian, citați de basilica.ro.

Marți, 14 ianuarie 2020, a avut loc la Catedrala din Tbilisi cea de-a 62-a ceremonie de Botez în masă oficiată de Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei. Au fost botezați 521 de copii.

Mulți dintre copiii pe care Preafericirea Sa îi botează au fost salvați de la avort prin sprijinul Patriarhiei Georgiene.

Creșterea natalității

Pe lângă faptul că astfel de ceremonii sunt o sărbătoare a recunoștinței pentru darul vieții, inițiativa Preafericitului Părinte Ilia are ca scop concret stimularea natalității și îndreptarea situației demografice negative în care se află Georgia

Conform ultimelor statistici demografice efectuate în Georgia în anul 2017, țara are o populație de aproximativ 3.718.200 de locuitori, iar potrivit previziunilor Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), acest număr poate scădea la 2.985.000 de persoane până în 2050.