Confesiunile unui optimist creștin. 22.01.2021
Codul constructorului globalismului sau Marea Resetare

20:34, 22 ianuarie 2021 | Actual, Video | 433 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Care e originea și sensul adevărat al expresiei devenite sloganul globaliștilor BUILD BACK BETTER/ SĂ RECONSTRUIM MAI BINE?

Este vorba despre o deviză care capătă caracterul unei urgențe, utilizată în limba de lemn a globalștilor, o limba păsărească, menită să năucească publicul și să mușamalizeze adevăratele lor scopuri. Iată ce ne spune o sursă oficială a ONU în acest sens. Am intat pe internet și am găsit pe site-ul www.preventionweb.net/terminology/view/51750 următoare explicație la rubrica Terminology.

”To BUILD BACK BETTER

SOURCE(S):  UNITED NATIONS OFFICE FOR DISASTER RISK REDUCTION (UNDRR) [ 2 FEBRUARY 2017 ]

Sursa: www.preventionweb.net 

Utilizarea fazelor de recuperare, reabilitare și reconstrucție după un dezastru pentru a spori rezistența națiunilor și a comunităților prin integrarea măsurilor de reducere a riscului de dezastru în restaurarea infrastructurii fizice și a sistemelor societale și în revitalizarea mijloacelor de trai, a economiilor și a mediului”.

Adnotare: A nu se interpreta termenul “societal” drept sistem politic al vreunui stat”.

Așadar, globaliștii vor să reconstruiască un sistem care a ajuns într-o totală ruină, care a fost supus unui dezastru generalizat, care a fost distrus din temelii. Prin urmare, Marea Resetare presupune aneantizarea definitivă a actalului mod de organizare politică, economică și socială a lumii, iar din haosul creat în mod artificial artizanii Noii Ordini Mondiale să utilizeze pLandemia Covid-19 drept catalizator pentru recroirea lumii și instaurarea Noii Ordini Mondiale, o dictatură tehnico-științifică a elitei globale.          

                                                                                         

Neo-Feudalism: Marea Resetare nu este nici mare și nici nouă

publicat la 19.01.20201

preluat de pe Insight History (https://insighthistory.com)

Nota  redacției Technocracy.news:

Acest articol vine din Scoția, o națiune care, în virtutea istoriei sale, pricepe câte ceva în ceea ce privește șerbii și șerbia. Marea Resetare este doar ultima versiune a planului vechi de 50 de ani ce țintește lichidarea proprietății private și dominația asupra întregii planete.

Marea Resetare este doar ultima versiune a unei largi agende, ce umrărește reordonarea completă a societății globale până la sfârșitul secolului XXI. Înainte de Marea Resetare, de exemplu, Agenda 21 a ONU adoptată de către 178 de guverne la Rio în 1992, care a lua forma unui ”amplu plan de acțiuni ce urmează să fie întreprinse la nivel global, național și local de către organizații din cadrul Sistemlui Națiunilor Unite, Guverne și Grupuri Majore în toate domeniile în care există un impact uman asupra mediului”.

Niște grupuri de interese globale speciale au o anumită viziune asupra faptului cum anume trebuie să arate viitorul tău; la modul ideal, aceste rețele internaționale de putere vor să accepți orbește ca orice aspect al vieții tale să fie controlat de către experți, în cadrul unui sistem cunoscut ca tehnocrație sau conducere către experți (tehnicieni).

Înainte de a aprofunda natura insidioasă a ordinii mondiale a neo-sclaviei, este necesară schițarea unui mic context privind organizația din spatele resetării.  Este vorba despre ideea născută de Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos, condus de profesorul Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al FEM, alături de alte organizații globale, cum ar fi Fondul Monetar Internațional (FMI) și ONU, care promovează această inițiativă.

Nu vei deține nimic cu titlu de proprietate

În 2016 FEM publica un articol ridicol semnat de Ida Auken, care descria un sistem asemănător cu neofeudalismul:

Bine ați venit în anul 2030 … nu dețin nimic. Nu dețin o mașină. Nu am o casă. Nu dețin aparate sau haine.

Un sistem în care tu ca persoană nu deții nimic este un sistem în care tot ce ai îți poate poate fi luat oricând. De fapt, este vorba despre o descriere a unui sistem neo-feudal sau neo-sclavagist.

În sistemele feudale din Europa medievală ( din în secolele V-XV) iobagii, care erau cea mai joasă clasă de oameni dintr-un sistem ierarhic, erau sclavi în multe privințe. Iobagii era țintuiți de un anume pământ și de moșierii care era priprietarii acestui pământ, fiind practic lipsiți de orice drepturi.

Un iobag nu se putea căsători, muta în altă parte sau schimba ocupația fără permisiunea stăpânului său. Așadar, țineți cont de toate acestea atunci când vi se spune cât de grandioasă va fi resetarea ce urmează.

Să înțelegem Marea Resetare

Și totuși, ce anume este Marea Resetare? Așa cum a explicat Schwab într-un text publicat în iunie 2020:

Pentru a obține un rezultat mai bun, lumea trebuie să acționeze în comun și rapid pentru a relansa toate aspectele societăților și economiilor noastre, de la educație la contracte sociale și condiții de muncă. Fiecare țară, de la Statele Unite și până la China, trebuie să participe,  și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologie, trebuie transformată.
Pe scurt, avem nevoie de o „Mare Resetare” a capitalismului. Există multe motive pentru a urmări o Mare Resetare, dar cel mai urgent este COVID-19.

Cu alte cuvinte, Schwab cere reordonarea completă a vieții pe această planetă. Din haosul generat de reacția guvernelor la Covid-19, Schwab dorește să impună – prin intermediul rețelelor sale de putere, ale elitei adunate în jurul FEM – propria versiune a ordinii.  Așa cum scrie acesta:

Criza COVID-19 afectează toate aspectele vieții umane în toate colțurile lumii.  Însă tragedia nu trebuie să fie singura sa moștenire. Dimpotrivă, pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate de a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră pentru a crea un viitor mai sănătos, mai echitabil și mai prosper.

Având în vedere faptul că Marea Resetare este împinsă asupra lumii într-un mod oportunist ca răspuns la Covid-19, este important să subliniem că FEM a fost unul dintre principalii organizatori ai Evenimentului 201. Acest eveniment a avut loc în octombrie 2019 și a simulat sau s-a jucat de-a războiul, fiind vorba de un scenariu în care o pandemie de coronavirus, care a pornit de la niște lilieci, a cuprins întreaga lume.

Schwab și Kissinger în aceeași barcă

Este de asemenea foarte important să rețineți cât de conectat este Schwab și FEM la indivizii și organizațiile cheie, care contribuie la modelarea lumii. Așa de exemplu, Schwab îl cunoaște pe Henry Kissinger, unul dintre cei mai influenți indivizi de pe planetă preț de 50 de ani. Într-un interviu din 2017 acordat la Davos, Schwab l-a elogiat pe Kissinger astfel:

Sunt încântat să vă văd, dle dr. Kissinger, pe ecran. Pentru mine este un moment foarte emoționant, deoarece de fapt l-am întâlnit pe Dr. Kissinger pentru prima dată exact acum 50 de ani la Harvard.

În același interviu, atunci când se referă la discursul președintelui chinez, Xi Jinping, Kissinger vorbește despre globalizare și construirea unei noi ordini internaționale:


Cred că discursul președintelui Xi are o semnificație fundamentală. Acesta a prezentat un concept de globalizare și câteva provocări specifice, precum și niște căi spre o soluție. Însă pentru mine cel mai important aspect a fost angajamentul Chinei de a participa la construcția unei ordini internaționale. Una dintre problemele cheie ale perioadei noastre este că ordinea internatională, cu care eram familiarizați, se dezintegrează în anumite privințe și că noi elemente din Asia și din lumea în curs de dezvoltare își fac intrarea în aceasta. Ceea ce a făcut președintele Xi este să propună un concept de ordine internațională în domeniul economic care va trebui să fie subiectul discuței și substanța creării unui sistem în evoluție.

(subl. ne aparațin – n. trad.)

Vreme îndelungată Kissinger a fost membru al unei organizații care a reprezentat rețelele de putere ele elitei timp de aproximativ 100 de ani, o organizație cu o istorie fascinantă și intrigantă: Consiliul pentru Relații Externe (CFR).

Dr. Carroll Quigley, care a fost profesor de istorie la Universitatea Georgetown timp de mai mulți ani și care a predat și la Harvard și Princeton, a scris o carte cu titlul ”Tragedie și speranță”, publicată în 1966. În această carte el a descris un viitor sistem care are multe asemănări cu sistemul nostru de astăzi. Quigley a menționat că lui i s-a acordat acces la înregistrările private și la documentele secrete ale rețelei din spatele CFR (Quigley, 1966: 950). În legătură cu potențialul unui viitor sistem feudal ce ar putea ajunge în mâinile rețelelor de putere ale elitei, Quigley scria următoarele:

Pe lângă aceste obiective pragmatice, puterile capitalismului financiar au avut un alt scop de anvergură, și anume, crearea unui sistem mondial de control financiar, aflat în mâini private și capabil să domine sistemul politic al fiecărei țări și economia lumii în ansamblu. Acest sistem urma să fie controlat într-un mod feudalist de către băncile centrale ale lumii, care să acționeze concertat, prin acorduri secrete, la care se ajungea în întâlniri și conferințe private. Vârful sistemului urma să fie Banca Reglementelor Internaționale  (sau Banca de Decontări Internaționale) din Basel, Elveția, o bancă privată deținută și controlată de băncile centrale ale lumii, care erau ele însele corporații private.

Fiecare bancă centrală, aflată în mâinile unor oameni precum Montagu Norman de la Banca Angliei, Benjamin Strong de la Rezerva Federală din New York, Charles Rist de la Banca Franței și Hjalmar Schacht de la Reichsbank, au căutat să-și domine guvernul prin capacitatea sa de a controla împrumuturile de trezorerie, a manipula schimburile străine, de a influență nivelul activității economice din țară, precum și de a influența politicienii cooperanți prin recompense economice ulterioare în lumea afacerilor. (Quigley, 1966: p.324).

 

Traducere de Iurie Roșca

 

Sursa: https://www.technocracy.news