Confesiunile unui optimist creștin -16.07.2020
Cretinizarea maselor ca garanție a controlului asupra acestora

16:06, 17 septembrie 2020 | Actual | 154 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

(Note pentru ediția video de azi)

 Articolul care stă la baza acestui video a fost publicat de prietenul meu belgian Robert Steuckers în revista sa electronică ”Euro-Synergies”. Este semnat de autorul anti-Sistem Nicolas Bonnal, care la rândul său citează pe larg din textul lui Joachim Hagopian, un fost militar și cercetător american de origine armeană.

 Articolul lui Nicolas Bonnal poartă titlul ”Educația, medicina, divertismentul: cum Sistemul abrutizează omenirea…”. Voi reproduce doar partea ce tine de mass-media.

Joachim Hagopian amintește de rolul extraordinar al armelor de distrugere în masă care sunt mijloacele mass-media (nouă conexiuni pe zi, dintre care 5,5 ore în fața televizorului și 3 ascultând radio), noul opiu pentru mase:

Un alt mijloc principal de abrutizare a a Americii este prin intermediul mass-media. Întrucât publicul este preocupat activ de lingura de gunoi superficial servită zilnic de către televiziune, filme, muzică, Internet, jocurile video, care acționează la fel de eficient ca și cel mai puternic drog ce anenatizează simțurile și creierul, asta permite atingerea și menținerea  unui enorm  control asupra populației.  Cu atâta distracție care este opiul modern al maselor pentru a deturna atenția oamenilor, aceste arme de distrugere în masă îi determină cu ușurință pe oameni să nu-și dea seama de ceea ce se întâmplă cu adevărat în lume. Este vorba de ceva compus din cel mai mic numitor comun, atractiv pentru interesele cele mai respingătoare precum pornografia, materialismul vulgar (utiziându-se tehnicile de control mental pentru a manipula consumatorii să cheltuiască bani pe promisiuni false de sex, statut și fericire), iar efectele hipnotice captivante ale sporturilor de asemenea atrag bani enormi; în felul acesta oligarhii ne plasează acolo unde vor să fim – îndobitociți și abrutizați”.

Asta o spunea deja  Étienne de La Boétie (un poet francez din sec. XVI ;  e vorba de celebra lucrare a acestuia ”Le Discours de la servitude volontaire” (Discurs despre servitudinea voluntară/ despre supușenia benevloă – n.n.): jocurile, tavernele și bordelurile pentru calmarea tuturora.

Suntem transformați de către niște mașini concepute cu premeditare în mod vicios:

 Chiar și ritmul pulsațiilor TV, a aparatelor video, a calculatoarelor și a  ecranelor de cinema sunt toate programate pentru a conține proprietăți ascunse ce rezonează fizic și modifică starea de undă alfa a creierului uman pentru a induce o stare de spirit hipnotică, hipnoză și transă. Asta literalmente alimentează procesele cognitive ale publicului de masă hrănit în mod subliminal, ceea ce îi modifică și îi fasonează valorile, mesajele morale și etice și multiplele autosugestii ce au puternice efecte alienante asupra subconștientului oamenilor și asupra comportamentului lor ulterior. Ceea reprezintă o altă formă de zdrobitoare spălare pe creieri, de control mental precum și de control comportamental, pe care le folosește în mod constant mass-media în calitate de vehicul de propagandă și dezinformare. Bombardamentul senzorial continuu, 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână, pe care îl exercită mass-media asupra oamenilor, reprezintă un mijloc foarte eficient de control deopotrivă asupra culturii și asupra populației”.

Așadar, concentrarea și conceperea media se prezintă ca un lagăr de concentrare mediatic și digital:

 Odată cu consolidarea media din ultimii ani, limitată la o mână de societăți transnaționale a mediilor-gigant ce fuzionează cu guvernele naționale, maselor le este inculcat un monopol de gândire, de credințe, de precepții ale realității și de valori fundamentale, toate acestea fiind întreținute în mod secret. Astfel, populații întregi ale unor țări și reginui ale planetei sunt influențate cu ușurință și controlate de către elită prin intermediul unor puternice structuri media. Mai adăugați la toate acestea minciuniule nesfârșite ale guvernului și ale media dominante ca propagandă și control al minților, mediile fiind sponsorizate de către stat și de către oligarhi care dețin un control absolut asupra unei populații înșelate, neputincioase și cu desăvârșire inconștiente”.

Hagopian ne amintește de Brzezinski, memorabilul nostru oligarh:

” În 1970, în cartea saÎntre două epoci: rolul Americii în era tehnotronică” Brzezinski afirma următoarele:

 ”Era tehnotronică implică apariția progresivă a unei societăți mult mai cotrolate. O astfel de societate va fi dominată de către o elită, care nu va fi îngrădită de valorile tradiționale. În curând va deveni posibil să se asigure o supraveghere apropare continuă a fiecărui cetățean și să se întocmească fișiere complete, actualizate la zi, care ar conține chiar și cele mai personale informații asupra cetățenilor. Aceste fișiere vor face obiectul unei recuperări instantanee de către autorități”. (A se vedea în acest sens opera francezului Eric Sadin asupra digitalizării lumii și a inteligenței artificiale, precum și lucrările lui Patrick Wood asupra dictaturii științifico-tehnice, pe care el o numește tehnocrație – n.n.)

 Să reținem că din păcate site-urile anti-Sistem fac un scor mult mai mic decât site-urile cu informații oficiale, și mai ales decât cele ale top modelelor și ale fotbaliștilor. Nu mai știu exact care model (cineva cu numele Jenifer, se pare) are 85 de milioane de admiratori pe pagina ei de Instagram… A se reciti, firește, textul lui La Boétie.

Sursa: http://euro-synergies.hautetfort.com

Traducere de Iurie Roșca

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,