Confesiunile unui optimist creștin – 14.11.2020
Arhiepiscopul Vigano despre starea lumii

12:32, 14 noiembrie 2020 | Actual | 190 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O față bisericească se opune forțelor răului ce bântuie în lumea noastră

Scrisoare deschisă a Arhiepiscopului Vigano despre ascensiunea ”conspirației mondiale împotriva lui Dumnezeu și a omenirii” 

Domnule Președinte,

Permiteți-mi să mă adresez dumneavoastră în aceste ore când soarta întregii lumi este amenințată de către o conspirație mondială împotriva lui Dumnezeu și a omenirii. Vă scriu în calitate de Arhiepiscop, de succesor al Apostolilor, ca fost Nunțiu Apostolic al Statelor Unite ale Americii. Vă scriu din mijlocul tăcerii atât a autorităților civile, cât și a celor religioase. Vă rog să acceptați aceste cuvinte ale mele ca pe ”glasul celui care strigă în pustiu” (Ioan 1:23).

Am spus atunci când v-am scris în iunie că în acest moment istoric forțele Răului sunt aruncate în bătălia totală împotriva forțelor Binelui; aceste forțe ale Răului care sunt puternice și bine organizate în lupta lor contra fiilor Luminii, care sunt dezorientați și dezorganizați, abandonați de către liderii lor temporali și spirituali. Zilnic vedem cum se înmulțesc atacurile celor care vor să surpe însăși temelia societății: familia naturală, respectul pentru viața omului, dragostea de țară, libertatea educației și businessul. Vedem cum șefi de state și lideri religioși contribuie la această sinucidere a culturii occidentale și a sufletului ei creștin, iar drepturile fundamentale ale cetățenilor și ale credincioșilor sunt negate în numele unei strări excepționale în domeniul sănătății, care se dovedește a fi din ce în ce mai mult un instrument al instaurării unei hidoase tiranii inumane.

Planul global numit Marea Resetare (the Great Reset) este în plină desfășurare. Arhitectul acesteia este elita globală care vrea să-și supună întreaga omenire, impunând măsuri coercitive prin intermediul cărora să limiteze drastic libertățile individuale, precum și ale unor populații în ansamblu. În unele state acest plan a fost deja aprobat și finanțat; în altele el se află încă în stadiul incipient. În spatele liderilor mondiali, care sunt complicii și executanții acestui proiect infernal, se află niște indivizi lipsiți de orice scrupule care finanțează Forul Economic Mondial și Evenimentul 201, promovând agenda acestora.

Scopul Marii Resetări este impunerea unei dictaturi medicale, ce urmărește să promoveze niște măsuri liberticide, ascunse în spatele promisiunilor tentante de asigurare a unui venit universal și de anulare a datoriilor individuale. Prețul acestor concesii din partea Fondului Monetar Internațional va fi renunțarea la proprietatea privată și acceptarea programului de vaccinare contra Covid-19 și Covid-21, promovat de către Bill Gates în colaborare cu principalele grupuri farmaceutice. Dincolo de interesele economice enorme care îi motivează pe promotorii Marii Resetări, impunera vaccinării va fi însoțită de cerința de a avea un pașaport de sănătate și un ID digital, urmate de supravegherea tuturor contactelor populației întregii lumi. Iar cei care nu vor accepta aceste măsuri vor fi încarcerați în lagăre de detenție sau plasați în arest la domiciliu, toate bunurile lor fiind confiscate.

Domnule Președinte, îmi imaginez că dumneavoastră sunteți deja la curent cu faptul că în unele țări Marea Resetare va fi activată în perioada sfârșitului acestui an și a primul trimestru al anului 2021. În acest scop sunt planificate alte măsuri de blocaj și izolare (lockdowns), care vor fi justificate la nivel oficial de către presupusele val doi și trei ale pandemiei. Sunteți pe deplin conștient de mijloacele care au fost lansate pentru a semăna panică și a legitima limitările draconice ale libertăților individuale, provocându-se cu abilitate o criză economică mondială. În intenția arhitecților săi această criză va servi pentru a face recursul națiunilor la Marea Resetare ireversibil, astfel dându-se lovitura finală lumii, existența căreia, dar și însăși amintirea căreia ar urma să fie anulată complet.  Însă această lume, domnule Președinte, este formată din oameni, afecțiuni, instituții, credință, cultură, tradiții și idealuri: oameni și valori care nu acționează ca niște roboți, care nu se supun ca niște mașini, deoarece sunt înzestrați cu suflet și inimă, deoarece ei sunt legați între ei printr-o legătură spirituală ce își trage puterea de sus, de la acel Dumnezeu pe care aceștia vor să-l înfrunte așa cum a făcut și Lucifer la începutul lumii prin al său „non serviam”. (Expresia latină ”non serviam” înseamnă „nu voi servi”. Expresia este în general atribuită Satanei, despre care se spune că a rostit aceste cuvinte pentru a exprima respingerea de a sluji lui Dumnezeu în împărăția cerească. – din Wikipedia, n. trad.)

Multă lume, așa cum bine știm, este enervată de referința despre ciocnirea dintre Bine și Rău și de utilizarea unor nuanțe ”apocaliptice”, care, potrivit lor, exasperează sipritele și acutizează diviziunile. Nu e deloc suprinzător faptul că dușmanul este înfuriat de faptul de a fi descoperit tocmai atunci când credea că a și ajuns în fața citadelei pe care se pregătea să o curească fără niciun impediment. Cu toate acestea, ceea ce este surprinzător e faptul că nu există nimeni care să bată alarma. Reacția statului profund față de cei care îi denunță planurile este haotică și incoerentă, dar ușor de înțeles. Tocmai atunci când complicitatea presei dominante a reușit să facă tranziția către Noua Ordine Mondială aproape nedureroasă și neobservată, ies la iveală tot felul de înșelăciuni, scandaluri și crime.

Până acum câteva luni era ușor să fie zugrăviți drept adepți ai ”teoriei conspiraței” cei care denunțau aceste planuri înfiorătoare, pe care le vedem astăzi fiind realizate în cele mai mici detalii. Până în luna februarie anul curent nimeni nu-și putea imagina că în toate orașele noastre cetățenii pot fi arestați doar pentru că au dorit să meargă pe stradă, să respire, să-și păstreze afacerile deschise, să meargă duminica la biserică. Și iată că asta se întâmplă în întreaga lume, chiar și în Italia văzută ca o carte poștală, despre care  mulți dintre americani cred că e o țară mică și încântătoare, cu monumentele ei antice, cu bisericile ei, cu orașele ei fermecătoare, cu satele ei specifice. Și în timp ce politicienii sunt baricadați în palatele lor, promulgând decrete precum satrapii persani, afacerile se năruie, magazinele se închid și oamenii sunt împiedicați să trăiască, să călătorească, să lucreze și să se roage. Consecințele psihologice dezastruoase ale acestei operațiuni sunt deja în văzul tuturor, începând cu sinuciderile antreprenorilor disperați și ale copiilor noștri segregați de prietenii și colegii lor de școală, cărora li se spune să-și urmeze studiile stând acasă singuri în fața calculatoarelor.

În Sfânta Scriptură Apostolul Pavel ne vorbește despre ”unul care se opune” manifestării tainei fărădelegii, cel care e numit kathèkon (2 Tesaloniceni 2:6-7). În sfera religioasă această stavilă în fața răului este Biserica (…); iar în sfera politică sunt cei care împiedică instaurarea Noii Ordini Mondiale.

Așa cum este clar la ora actuală, cel care ocupă scaunul lui Petru (deci papa de la Roma – n. trad.) și-a trădat misiunea chiar de la început în scopul apărării și promovării ideologiei globaliste, susținerii agendei bisericii profunde (după analogia cu expresia ”statul profund” – n. trad.), care l-a ales din rândurile sale.

Dle Președinte, ați declarat în mod clar că doriți să apărați națiunea – o națiune sub oblăduirea lui Dumnezeu, libertățile ei fundamentale și valorile non-negociabile care sunt negate și atacate la ora actuală. Dumneavoastră, dle Președinte, sunteți ”cel care se opune” statului profund, asaltului final al fiilor întunericului.

Din aceste considerente este necesar ca toți oamenii de bună credință să fie convinși de importanța epocală a apropiatelor alegeri: nu atât de dragul unui sau altui program politic, ci datorită spiritului general al acțiunilor dumneavoastră care întruchipează cel mai bine – în acest context istoric cu totul aparte – lumea, lumea noastră, pe care ei râvnesc să o anuleze cu ajutorul blocajului (lockdown). Adversarul dumneavoastră este și adversarul nostru: el este Dușmanul neamului omenesc; cel care  ”de la început, a fost ucigător de oameni”  (Ioan 8:44).

În jurul dumneavoastră s-au adunat cu credință și curaj cei care vă consideră ultima redută în fața dictaturii mondiale. Alternativa este să se voteze pentru o persoană care este manipulată de către statul profund, grav compromisă de scandaluri și corupție, care va face din Statele Unite ceea ce Jorge Mario Bergoglio (actualul papă – n. trad.) a făcut cu Biserica, ceea ce a făcut cu Italia premierul Conte, ceea ce a făcut cu Franța președintele Macron, prim-ministrul Sanchez cu Spania și așa mai departe.

Natura șantajabilă a lui Joe Biden – exact la fel ca și a prelaților din ”cercul magic” de la Vatican – îl va expune să fie folosit fără scrupule, va îngădui unor forțe nelegitime să se amestece deopotrivă în politica internă ca și în echilibrul internațional.  Este evident faptul că cei care îl manipulează au deja pe cineva și mai rău, cu care îl vor înlocui imediat ce se va isca vreo oportunitate.

Și totuși, în mijlocul acestui tablou sumbru, a acestei înaintări aparent de nestăvilit a „Dușmanului Nevăzut”, răsare un element de speranță. Adversarul nu știe să iubească și nu înțelege că nu este suficient să se asigure un venit universal sau să se anuleze ipotecile pentru a subjuga masele și a le convinge să se lase marcate ca niște vite. Acest popor, care de prea mult timp a suportat abuzurile unei puteri pline de ură și tiranice, redescoperă că are un suflet; el înțelege că nu este dispus să-și schimbe libertatea pe omogenizarea și anularea identității sale; el începe să înțeleagă valoarea legăturilor familiale și sociale, a legăturilor de credință și cultură care unesc oamenii onești. Marea Resetare este sortită eșecului întrucât cei care au planificat-o nu înțeleg că încă mai există oameni gata să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile, pentru a-i proteja pe cei dragi, pentru a asigura un viitor propriilor copii și nepoți. Cruzimea nivelatoare a proiectului globalist se va sfărâma în mod jalnic în fața opoziției ferme și curajoase a fiilor Luminii. Dușmanul îl are pe Satant de partea sa, cel care știe doar să urască. Însă de partea noastră îl avem pe Atotputernicul Dumnezeu, Dumnezeul oștirilor gata de luptă și pe Preasfânta Fecioară, care vor distruge  țească vechiului Șarpe. ”Dacă Dumnezeu e pentru noi, cine este împotriva noastră?” (Romani 8 :31).

Dle Președinte, știți prea bine că în aceste ore cruciale Statele Unite ale Americii sunt considerate zidul de apărare, împotriva căruia s-a declanșat războiul declarat de susținătorii globalismului.  Puneți-vă toată nădejdea în Dumnezeu, care să fie întărită de cuvintele Apostolului Pavel: ”Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13). A fi unealta Proniei Divine este o mare răspundere, pentru care veți primi cu siguranță toate harurile de stat de care aveți nevoie, de vreme ce au fost înălțate rugăciuni pentru dumneavoastră de către atâția oameni care vă susțin prin credința lor.

Cu această nădejde în Domnul și cu rugăciunile mele pentru Dumneavoastră, pentru Prima Doamnă, pentru colaboratorii dumneavoastră, vă trimit binecuvântările mele din toată inima.

Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii!

+ Carlo Maria Viganò

Arhiepiscop al Ulpianei,

Ex- nunțiu Apostplic al Statelor Unite ale Americii

Sursa: https://nw-connection.com/author/archbishop-carlo-maria-vigano/