Chișinău Forum III: Vávra Suk – Rolul media alternative în afacerile internaţionale (VIDEO)

08:56, 24 octombrie 2019 | Actual | 703 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vávra Suk, redactor şef al ziarului Nya Tider (Suedia)

Dragi prieteni şi colegi în lupta comună pentru libertate şi identitate a tuturor popoarelor din lume.

Aduc un mesaj scurt, dar important, din domeniul meu de lucru. Lucrez în media alternative de 20 de ani şi sunt astăzi redactorul şef al săptămânalului suedez Nya Tider, care înseamnă « New Times » în engleză.

Vântul se schimbă cu adevărat şi mai multe ţări din Europa au deja un guvern gata să apere suveranitatea lor naţională împotriva mondialismului, care ia forma statelor imperialiste care se poziţionează ca « jandarmi ai lumii », sau al marilor întreprinderi a căror forţă economică sau de formare a opiniei este mult superioară celei a altor state.

Opinia publică se schimbă de asemenea în ţara mea, Suedia, care a fost timp de decenii una dintre ţările cele mai extremiste din lume în ceea ce priveşte punerea în parctică a multiculturalismului, a teoriei genului, a LGBTismului şi a altor cruciade politic corecte. Este formidabil să vezi cum cetăţenii îşi revendică din ce în ce mai puternic dreptul la propria lor identitate naţională, la patrimoniul lor et, mai ales, la proprii bani din impozite. Este vorba de o schimbare importantă, dar rezultatul final nu este încă clar.

Astăzi, văd două ramuri principale în media alternative : una care este împotriva Islamului, oriunde ar fi el, fie în Anglia, la Paris, sau la Teheran. Permiteţi-mi să denumesc această ramură punctul de vedere anti-jihadist. Pe urmă, există ramura non-ingerenţei, care promovează suveranitatea popoarelor şi dreptul lor de a crea propria cultură, indiferent cine sunt ele şi care este cultura pe care şi-o doresc. Permiteţi-mi să denumesc această viziune ca anti-imperialistă.

Pentru mine, viziunea anti-jihadistă este la fel de rea ca şi poziţia multiculturală mondialistă, dacă nu chiar mai rea. Nu mă înţelegeţi greşit, Statul islamic este o ameninţare teribilă, atât în Europa, în Siria, pe care am vizita-o şi am putut să o văd cu proprii mei ochi, cât şi oriunde altundeva. Dar critica anti-jihadistă nu se opreşte aici. Ea vrea să exporte o cultură liberală occidentală către toate părţile lumii, în toate societăţile şi civilizaţiile.

Este aceeaşi formă de imperialism, în realitate o imagine în oglindă a agendei mondialiste şi multiculturaliste din Occident care distruge ţările noastre europene. Ea, de asemenea, vrea să impună ideologia lor tuturor ţărilor. Mondialiştii vor să deschidă toate ţările perntru McDonald, Coca-Cola şi pentru companiile petroliere americane. Ei vor eradicarea tuturor culturilor unice din lume şi transformarea popoarelor naţiunilor în consumatoare ascultătooare prin intermediul modelor şi a cheltuielilor nebuneşti. Iar contra-jihadismul aplaudă războaiele duse împotriva statelor suverane din Orientul Mijlociu, numai şi numai pentru că sunt islamice.

Un punct de vedere corect şi moral este cel al principiului « Trăieşte şi lasă să trăiască ». Pentru a relua un vechi slogan de stânga, libertatea fiecărui popor este drumul către păcea mondială. Eu aş spune că este singura cale. Dacă dorim să apărăm valorile occidentale în Europa, dacă ne opunem islamizării, nu mai trebuie să intervenim în alte state, în alte naţiuni. Cultura lor este a lor. Numai ei pot alege cultura în care vor să trăiască şi dacă vor să schimbe ceva, este tot decizia lor.

Cu adevărat, dacă vrem să apărăm valorile noastre occidentale, noi trebuie să acceptăm diferenţele şi exprimările unice ale identităţii fiecărui grup etnic – nu numai al nostru. Acesta este motivul pentru care sunt bucuros să văd reprezentate aici state şi continente diferite. Este cu adevărat anti-imperialism.

In Nya Tider, publicăm frecvent ştiri din şi analize geopolitice ale punctelor fierbinţi cum sunt Siria, Libia, Ucraina etc, ca şi ştiri din Suedia despre criminalitatea crescânde şi despre prăbuşirea serviciilor sociale. Toate aceste întrebări sunt legate şi este important să se explice cititorilor legătura dintre ele.

Poziţia anti-jihadistă este periculoasă şi pentru că ea crează animozitate între popoarele care ar trebui să se unească. Globaliştii au început acest proces făcând ravagii în Orientul Mijlociu şi creând haosul, orchestrând astfel o migraţie masivă către Europa, fără precedent în istoria continentului, ameninţând modul nostru de viaţă şi deschizând porţile dezertorilor, criminalilor şi teroriştilor. Poziţia anti-jihadistă duce acest conflict la un nivel superior, declarând ca principiu un război al civilizaţiilor.

Numeroşţi europeni, sătui de a fi lipsiţi de bunăstarea pe care au adunat-o de-a lungul generaţiilor şi să se simtă ameninţaţi ei înşişi şi cei apropiaţi lor, caută acum soluţii. Noi, media alternative, avem marea responsabilitate de a dirija această mânie legitimă către adevăraţii vinovaţi şi să explicăm că lupta poporului sirian este chiar lupta pe care noi o ducem în Europa, dar cu mijloace diferite.

Lupta noastră comună este împotriva globaliştilor, aceia care detestă diversitatea culturilor particulare. Pentru ca lumea să fie cu adevărat diversificată, fiecare naţiune trebuie să fie liberă în a-şi construi societatea alegerii sale ! Lumea este pe cale să se schimbe, în parte datorită media alternative şi media alternativă rămâne în avangardă.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,