China a dat lovitura

13:19, 31 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1931 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

SUA este în pericol! China a testat cea mai puternică armă navală din istorie la începutul lunii ianuarie și se așteaptă ca aceasta să intre în arsenalul Chinei până în 2025. Tunul electromagnetic al Chinei a fost văzut pentru prima dată în anul 2011 și a fost testat în 2014.

Între 2015 şi 2017, arma a fost calibrată pentru a ţinti la distanţe mai mari, fapt care a făcut-o şi mai letală. În decembrie, tunul a fost ataşat unei nave de război pentru testarea lui pe mare. Este de aşteptat ca testele pe mare să fie completate până în 2023.

Tunurile electromagnetice folosesc energie electromagnetică în locul prafului de puşcă pentru a propulsa muniţia. Acest tun este capabil să atingă o ţintă aflată la aproximativ 200 km cu o viteză de 25 km/secundă. Spre exemplu, o ţintă din Philadelphia ar fi atinsă în 90 de secunde dacă tunul s-ar afla în Washington.

Tunurile electromagnetice se află de multă vreme pe lista de dorinţe a Rusiei, Iranului şi a SUA deoarece sunt foarte eficiente din punct de vedere al costurilor presupuse.

Sursa: https://www.capital.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,