CCM: Modificările la legea medicamentelor, anulate

11:24, 5 ianuarie 2021 | Actual | 162 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Curtea Constituțională a suspendat astăzi acțiunea modificărilor operate pe 16 decembrie de Parlament la Legea cu privire la medicamente.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Curtea Constituțională a anulat modificările la Legea cu privire la medicamente după ce pe 28 decembrie deputații democrați Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza și Igor Vremea au făcut o sesizare în acest sens.

În speță, este vorba de proiectul de lege care prevede crearea „farmaciilor mobile”, care a fost promovat în Parlament de Partidul ȘOR, precum și inițiativele lui Sergiu Sîrbu de abolire a reglementării prețurilor la medicamentele care se vând fără prescripție medicală.

Potrivit PDM, aceste inițiative „reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică” și vor duce la creșterea prețurilor pentru medicamente.

Anterior, amendamentele care prevăd funcționarea „farmaciilor mobile” au fost contestate la Curtea Constituțională de deputatul de la Platforma DA Liviu Vovc. Cu toate acestea, instanța i-a respins cererea.

 

Sursa: https://sputnik.md