Cazul care șochează Italia: medic acuzat de uciderea pacienților cu injecții letale pentru a face loc în secțiile covid

15:56, 27 ianuarie 2021 | Actual | 152 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Carlo Mosca, un medic italian în vârstă de 47 de ani, este acuzat de colegii săi de uciderea intenționată a pacienților, pentru a elibera locuri în secția COVID a spitalului Montichiari din Lombardia, în martie 2020.

Natale Bassi, în vârstă de 61 de ani, și Angelo Paletti, în vârstă de 80 de ani, ar fi fost uciși de medicul italian cu o injecție letală. Anchetă a fost deschisă după ce un mesaj anonim a informat poliția: „Trebuie să-l verificați pe Dr. Mosca. El ucide pacienți pentru a elibera paturile”, relatează BresciaToday.

Potrivit mesajelor WhatsApp obținute de procurori, asistentele medicale din spital l-au acuzat că este „nebun” și că a dat doze letale de anestezice pacienților pe care îi trata.

Mosca a folosit sucinilcolină și propofol, utilizate de obicei la pacienții care urmează să fie intubați, dar procurorii spun că pacienții care au murit nu au fost niciodată intubați.

Dr. Mosca ar fi trimis mesaje colegilor săi, cerându-le să „fie de acord cu o versiune convenabilă a poveștii”.

În mesaje prin WhatsApp, asistentele se întrebau unele pe altele: „Ți a cerut să administrezi medicamentele fără să-i intubezi?”, „Nu. Ucide pacienți doar pentru că vrea să elibereze paturile”.

O asistentă medicală care susține că le-a spus colegilor să părăsească camera înainte de a administra medicamentele, a spus: „Nu mi s-a mai întâmplat asta până acum”.

Sursa: https://www.activenews.ro