Carlos Tejada, jurnalist New York Times, a murit de atac de cord la o zi după ce a primit doza booster

22:52, 28 decembrie 2021 | Actual, Externe, Social | 491 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

La doar o zi după ce a primit vaccinul de rapel COVID-19 de la Moderna, un jurnalist de la  New York Times, Carlos Tejada, a murit în mod neașteptat în urma unui atac de cord.

„Sunt soția lui Carlos, Nora. Cu cea mai profundă durere trebuie să vă anunț că Carlos a murit aseară din cauza unui atac de cord. Mi-am pierdut cel mai bun prieten, iar copiii noștri au pierdut un tată cu adevărat grozav. Voi renunța la social media pentru o vreme”, a anunțat soția lui Carlos Tejada, pe contul de Twitter al soțului său, pe 18 decembrie 2021.

Cu o zi în urmă, Carlos Tejada era încântat că primise doza booster de la Moderna.

„Dublu vaccinat. Prima doză de la Janssen (Johnson&Johnson), propulsat de Moderna”, a spus Tejada, pe Instagram, pe 17 decembrie.

„Hei, Omicron: lovește-mă!”, a mai scris acesta.

Tejada a fost redactor adjunct pentru Asia al ziarului The New York Times și a lucrat anterior la The Wall Street Journal. El a locuit în Seul, Coreea de Sud, potrivit paginii sale de Twitter.

Americanii sunt încurajați să se imunizeze cu o a treia injecție a vaccinului COVID-19, deoarece varianta Omicron, despre care unii spun că prezintă simptome mult mai ușoare decât variantele anterioare, se răspândește rapid.

Mulți americani s-au vaccinat cu o singură doză Johnshon&Johnson la începutul acestui an, dar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au încetat să mai recomande acest vaccin din cauza problemelor de coagulare a sângelui.

De asemenea, CDC avertizează asupra riscului de miocardită, o inflamație a mușchiului inimii care ar putea duce la infarct și deces, după administrarea vaccinurilor Moderna sau Pfizer, scrie Tenesseestar.

În ziua de Crăciun, fotbalistul algerian Sofiane Lokar a murit pe teren, după ce a suferit un atac de cord. Sportivul în vârstă de 30 de ani a decedat în timpul partidei dintre Mouloudia Saida și Oran, contând pentru divizia secundă din Algeria.

Loukar continuă lunga listă a fotbaliștilor și sportivilor care au manifestat probleme de respirație sau cardiace, în ultima parte a anului 2021.

Sursa: https://r3media.ro