Calistrat M. Atudorei: Încă un român de elită se opune supremației americane

11:32, 15 iunie 2019 | Actual | 751 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Despre acest autor am aflat dintr-un text al bunului meu prieten de la București Paul Ghițiu. Era vorba de cartea ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”. La scurt timp am și primit-o de la un alt prieten de la București, profesorul Cristi Pantelimon. Este o lucrare fundamentală, atât de necesară cititorului amețit de americanolatrie primită în supradoze în ultimele trei decenii. Odată cu apariția acestei cărți oamenii atașați profund valorilor naționale și intereselor țării au o șansă în plus să se dumirească asupra celor ce ni se întâmplă după căderea comunismului și să înțeleagă cum funcționează tehnicile de dominație americană în lume, care ne afectează atât de dramatic și pe noi, cei de dincoace și de dincolo de Prut.

Între timp am și reușit să stabilim legătura cu acest autor îndrăzneț, care s-a hotărât să deconspire cu maximă competență și cu o documentare riguroasă modul de operare a jandarmului planetar întruchipat de mega-statul captiv, SUA, aflat la cheremul unei oligarhii plutocrate, obsedate de exercitarea unui control total asupra omenirii. Am și convenit să publicăm mai multe fragmente din lucrarea semnată de domnia sa pe portalul nostru. Începem prezentarea autorului cu câteva date biografice.

Calistrat M. Atudorei s-a născut la Bacău, România, la 4 martie 1968. A studiat discipline tehnice la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași și a lucrat o perioadă ca inginer. A colaborat apoi cu câteva organizații de apărare a drepturilor omului și s-a orientat către științele sociale. A absolvit cursurile de masterat ale Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, unde a aprofundat domeniul Relațiilor Internaționale. În prezent, este doctorand al aceleiași universități. A publicat articole pe domeniul Relațiilor Internaționale în reviste de specialitate cum ar fi ”Lumea”, ”Lohanul” sau pe site-ul Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România.

Acum, când ne aflăm într-o perioadă atât de tumultuoasă a istoriei lumii, când popoarele din diverse colțuri ale planetei se ridică pentru recăpătarea independenței național-statale strivite de către tăvălugul corporatocrației, al capitalismului financiar, al hiperliberalismului, al globalismului ca formă de religie obligatorie pentru toate victimele acestei mafii planetare, când valul mișcărilor suveraniste din Europa răstoarnă ierarhiile politice și dogmele ce au dominat preț de o jumătate de secol, avem nevoie stringentă de voci care să rostească adevărul până la capăt. Calistrat M. Atudorei își asumă în mod exemplar rolul de intelectual integru care sfidează cu îndrăzneală și componență ordinea ce ni s-a impus, mergând contra curentului și fisurând eșafodajul ”corectitudinii politice” care, ca orice formă de alienare colectivă, se credea axiomatică, obligatorie și imuabilă.

Pentru început reluăm un articol semnat de Paul Ghițiu dedicat lucrării acestui autor.

Iurie Roșca