Bombardierele Tupolev din Crimeea sunt o reacție la sistemul balistic din România

09:14, 19 martie 2019 | Actual, Externe | 1116 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Rusia a decis staționarea bombardierelor atomice Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca reacție la instalarea de către SUA a sistemului balistic în România, afirmă parlamentarul Viktor Bondarev, președintele Comisiei pentru Apărare și Securitate din Consiliul Federației, Camera superioară a Parlamentului rus

„Instalarea sistemului balistic american în România a fost o provocare majoră, iar, în replică, Ministerul rus aol Apărării a luat decizia de a staționa bombardiere Tupolev Tu-22M23 în Baza aeriană Gvardeiskoie. Această schimbare a modificat drastic echilibrul forțelor în regiune”, a declarat Bondarev.

Viktor Bondarev a argumentat că atunci când Crimeea era parte a Ucrainei exista riscul blocării circulației Flotei militare ruse din Marea Neagră. Rusia plătea anual Ucrainei circa 100 de milioane de dolari pentru staționarea Flotei în Crimeea, „dar exista permanent amenințarea șantajului de a nu fi prelungit contractul”, a spus el.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat luni în Crimeea, pentru a marca cinci ani de la anexarea fostei regiuni ucrainene de către Rusia. Putin a afirmat că decizia anexării Crimeei în anul 2014 a fost luată din rațiuni referitoare la „interesele naționale pe termen lung”.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,