Bine ai venit în familia viitorilor deținuți politici, dragă Manuel!

19:33, 16 februarie 2019 | Actual, Diverse, Externe, Politica | 4792 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vești bune sosesc de pe frontul de luptă împotriva oligarhiei planetare. Lideri de opinie din mișcarea conservatoare internațională sunt persecutați, semn sigur că discursul lor se bucură de o audiență crescândă. Astfel, aflu că prietenul meu german Manuel Ochsenreiter este urmărit penal în trei țări concomitent: Ucraina, Polonia și Germania. Ce învinuiri i se aduc? Potrivit unor portaluri din mainstream media , acest ins suspect pare a fi nu doar un agent de influență al Rusiei (din cauza cooperării lui cu RT și cu site-ul conservator Katehon.com) și un spion profesionist al Kremlinului, care servește propaganda oficială a lui Putin. El a mai reușit să fie în același timp – horribile dictu! – un terorist periculos, ca un adevărat erou al filmelor hollywoodiene. Autorii articolului publicat pe www.observer.com epuizează toate epitetele posibile despre cineva care trebuie să fie prezentat ca un  pericol public: militantul german este un neonazist, un extremist de dreapta, un fascistoid, dar și fost colaborator al unui deputat din partidul Alternativa pentru Germania. Și pentru a întregi denigrarea lui, articolul mai menționează compromițătoarea lui relație de prietenie cu bine cunoscutul filosof rus Aleksandr Dughin. În plus, Manuel Ochsenreiter este asociat cu deținutul politic polonez Mateusz Piskorski, care se face vinovat de poziția lui favorabilă depășirii vechilor animozități dintre Rusia și Polonia și stabilirii unor relații de cooperare între cele două țări.

Astfel de povești stupide nu inspiră nici pic de încredere oricărei persoane cu o minimă capacitate de analiză și spirit critic. Dar în contextul unui război mediatic total, orchestrat de către centrele de influență atlantiste, astfel de ”storytelling” armonizează perfect cu narațiunea generală a noului Război Rece declanșat împotriva Rusiei. Și oricine îndrăznește să se abată de la linia oficială a noului Birou Politic Globalist, devine obiectul unor persecuții, defăimări, marginalizări și chiar urmăriri penale. Ideologia totalitară a așa-numitei corectitudini politice, impusă după căderea URSS de către noul imperiu globalist extrateritorial, funcționează în mai toate țările  aflate sub dominația lui. Dintre țările membre NATO și UE, se pare că doar Ungaria și Italia reușesc să depășească statutul de vasal al noului ”imperiu al răului”. Aleksandr Soljenițîn a avut perfectă dreptate atunci când îi spunea scriitorului și politicianului francez Philippe de Villiers că dacă până nu demult disidenții erau în Est, la ora actuală ei sunt în Vest.

Intenția mea inițială era să scriu aceste rânduri pentru a face apel către autoritățile poloneze, ucrainene și germane să pună capăt persecuțiilor acestui militant conservator, vina căruia constă doar în faptul de a avea o altă viziune asupra relațiilor dintre Occident și Rusia. Însă realizez că o astfel de abordare ar fi inutilă, din simplul motiv că cele trei țări sunt reduse la statutul dezonorant de colonii, unde legea e făcută nu de către organele legale, ci de către niște centre de putere extraguvernamentale. În aceste condiții,  valul de persecuții în baza unor criterii ideologice este parte a acestui mecanism infam, care suprimă libertatea popoarelor europene. Epurările în masă de pe vremea regimului sovietic sau ”vânătoarea de vrăjitoare” din timpul Mccarthy-ismul  în SUA sunt doar două exemple istorice care se potrivesc cu actuala stare de lucruri din țările de sub tutela NATO și UE. Pentru a deveni inamicul numărul unu al Sistemului este suficient să nu fii rusofob, să nu accepți agenda politică neoliberală, să militezi pentru depășirea vechilor linii de divizare dintre Vest și Est, să nu aplauzi cu entuziasm lobby-ului LGBT, să promovezi valorile familiei și în mod special să fii atașat laturii spirituale a vieții, credinței creștine.

Dragă Manuel, tu și cu mine, alături de atâția alți oameni normali de pe continentul nostru, am devenit niște persoane-țintă. Așa cum știi, și eu mă aflu sub urmărire penală, riscând să fiu pus la pușcărie pentru vreo șapte ani. Ambii suntem parte a unei numeroase familii de intelectuali din mai multe țări, care împărtășesc aceleași valori, formând fără nici o ezitare sau regret vasta rețea internațională a noii disidențe europene. Suntem pe de-a-ntregul conștienți de faptul că marile realizări n-au fost atinse niciodată fără efort și sacrificii. Forța noastră stă în unitatea și prietenia noastră. Ne placă că adversarul nostru este unul mult mai puternic decât noi. Ne place să luptăm cu singura armă pe care o recunoaștem, cea a cuvântului, care e mai puternică decât întregul aparat represiv al dușmanilor noștri. Mulți dintre noi cred în Domnul nostru Iisus Hristos, Care ne ghidează și ne apără pretutindeni și mereu. Așa că nu te mâhni, dragă prietene. Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru șansa de a sluji o cauză, de dragul căreia suntem gata să ne asumăm riscuri majore. Pașnicul nostru ”terorism intelectual”, ce cauzează pierderi substanțiale Sistemului, este singura cauză care pune în pericol libertatea ta.

Primăvara popoarelor europene nu mai poate fi oprită. Iar meritul pentru viitoarele schimbări majore  de pe continentul nostru îți aparține și ție, dragă Manuel.

Dumnezeu să te binecuvânteze!

Dumnezeu să binecuvânteze toate popoarele europene!

 

Iurie Roșca,

Moldova,

jurnalist și editor,

fost disident antisovietic, actualmente disident antiglobalist

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,