Biden interzice folosirea termenului „virusul chinezesc” pentru a combate „rasismul” COVID

09:45, 2 februarie 2021 | Actual | 128 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele Joe Biden a emis un memorandum care interzice în mod efectiv utilizarea unor termeni precum „virusul chinezesc” pentru a desemna COVID-19 de către oficialii guvernamentali și ai administrației, relatează LifesiteNews.

Memorandumul pentru combaterea „rasismului, xenofobiei și intoleranței împotriva americanilor asiatici și a insulelor din Pacific din Statele Unite” a fost publicat ieri pe site-ul Casei Albe.
Fără să-l menționeze pe Donald Trump, Biden a acuzat guvernul că este complice în promovarea rasismului: „Guvernul federal trebuie să recunoască faptul că a jucat un rol în promovarea acestor sentimente xenofobe prin acțiunile liderilor politici, inclusiv referințe la COVID -19 pandemie după localizarea geografică a originii sale”.

Aceste declarații, spune Biden, au condus la o creștere a „infracțiunilor de agresiune, hărțuire și ură” împotriva „americanilor asiatici și insulelor din Pacific”.

Ca urmare a ordinului lui Biden, departamentelor și agențiilor guvernamentale li s-a impus să „se asigure” că orice „acțiuni, documente și declarații” oficiale referitoare la COVID-19 sunt libere de limbajul pe care Biden îl consideră rasist față de americanii asiatici și insulele din Pacific.

În plus, Biden a ordonat viitorului său secretar pentru sănătate și servicii umane – pro-avort, Xavier Becerra, încă neconfirmat de Senat – să emită „îndrumări” pentru a promova „competența culturală, accesul lingvistic și sensibilitatea față de americanii asiatici și insulele din Pacific în contextul răspunsului COVID-19 al guvernului federal. ”

„În elaborarea oricărei astfel de îndrumări, secretarul ar trebui să ia în considerare cele mai bune practici stabilite de organizațiile de sănătate publică și experți pentru atenuarea limbajului discriminator rasial în descrierea pandemiei COVID-19.

Anul trecut, ăn martie, președintelee Donald Trump a apărat termenul de „virus chinezesc” pe care l-a folosit pentru noul coronavirus și care a provocat furia Beijingului.

Virusul „a venit din China. Cred că este o formulare foarte exact”, spuneaea președintele Trump.

„China difuza informații eronate potrivit cărora armata noastră le-ar fi transmis virusul. În loc de lansarea într-o polemică, am spus: o să-l numesc folosind țara de unde vine’” a explicat Trump.

Sursa: https://www.activenews.ro