Berlusconi va candida la alegerile europene din luna mai

14:38, 18 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1082 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

„La vîrsta frumoasă pe care o am, am decis dintr-un sentiment de responsabilitate să merg în Europa, unde lipseşte o perspectivă profundă asupra lumii”, a declarat Silvio Berlusconi, în vîrstă de 82 de ani, în Sardinia.

Referindu-se la situaţia politică internă, Silvio Berlusconi a afirmat: „Este necesară schimbarea actualului Guvern, reprezentat, pe de o parte, de Mişcarea Cinci Stele, condusă de oameni fără nicio experienţă şi fără competenţă. A devenit prim-ministru în 1994, dar a fost rapid demis, deoarece unul dintre partidele majorității sale („Lega Nord„, Liga Nord) a încetat să-l mai susțină. A mai fost și acuzat de practici afaceriste ilicite.

În 2001, Berlusconi a candidat din nou pentru funcția de prim-ministru și lider al coaliției de centru-dreapta Casa delle Libertà (Casa Libertăților) care include, alături de Forza Italia, Alleanza Nazionale (Alianța Națională), CCD, Lega Nord și alte partide. De curînd a compărut într-un proces sub acuzația de a fi mituit judecători care trebuiau să judece dispute de afaceri importante în care erau implicate companiile sale. Toate verdictele – considerate dubioase de către procurorii din Milano – i-au dat însă cîștig de cauză. Acuzațiile cărora trebuie să le facă față sînt în legătură cu fapte petrecute înainte de a se integra în politică.

Pe 1 iulie 2003 Italia a preluat, conform rotației, Președinția Uniunii Europene, reprezentată fiind de Berlusconi.

Silvio Berlusconi a fost președintele echipe de fotbal AC Milan din 1986 pînă în anul 2017 cu mici pauze în această perioadă. În acești ani, echipa AC Milan a devenit de 7 ori campioană a Italiei, a cîștigat de 5 ori Liga Campionilor și multe alte trofee naționale și internaționale.

Sursa: noi.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,