BANCA CENTRALĂ A RUSIEI STABILEȘTE DATA COLAPSULUI FINANCIAR MONDIAL

10:10, 13 septembrie 2021 | Actual, Economie, Externe | 3014 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Instituția financiară a publicat un raport care prezintă patru scenarii diferite pentru viitorul apropiat, dintre care trei prezintă un tablou sumbru.

Potrivit unui nou raport al băncii centrale ruse, lumea s-ar putea confrunta cu un dezastru financiar comparabil cu criza din 2008-2009 până în 2023, deoarece problemele s-au acumulat în ultimele 18 luni ale pandemiei coronavirus.

Potrivit institutului, economia globală ar putea intra într-un scenariu de criză, întrucât atât datoria globală a țărilor, cât și numărul companiilor cu solvență slabă cresc.

Raportul, intitulat „Principalele orientări pentru politica monetară guvernamentală unică pentru 2022 și 2023-2024” conține patru scenarii diferite dezvoltate de bancă pentru viitorul apropiat.

Conform scenariului lor „de bază” pentru această perioadă, va fi evitată o recesiune pe măsură ce țările își ating obiectivele de vaccinare și economiile dezvoltate caută o normalizare a politicii monetare.

Cu toate acestea, celelalte trei scenarii posibile prezintă un tablou sumbru. Într-un scenariu numit „exacerbare pandemică”, situația actuală a coronavirusului se înrăutățește semnificativ și duce la un colaps economic global.

În scenariul „inflației globale”, pandemia încetinește, dar problemele acumulate înrăutățesc situația economică în mod semnificativ și conduc la o creștere a inflației.

Ultimul scenariu, numit „Criza financiară”, ilustrează riscurile asociate cu o creștere semnificativă a poverii datoriei în economia globală ca urmare a pandemiei. Acest scenariu arată o dinamică instabilă pe piețele financiare care duce la lipsa încrederii investitorilor. Banca susține că acesta este cel mai rău dintre cele trei scenarii negative.

Sursa: https://invictuswebmedia.com