Avocatul Dan Chitic îi răspunde lui Florin Cîțu: Adevărații teroriști sunt cei de la guvernare

09:48, 13 martie 2021 | Actual, Externe, Social | 239 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Avocatul Dan Chitic îl critică pe premierul Florin Cîțu pentru declarațiile legate de ‘teroriștii’ care se opun măsurilor anti-coronavirus.

  • „Nu avem o campanie contra anumitor actiuni ale Guvernului, avem o campanie pentru respectarea Constitutiei. Avem o campanie pentru sustinerea drepturilor cetateanului. E foarte ciudat ca noi care respectam drepturile cetateanului suntem tratati ca teroristi. Acest individ este vremelnic in pozita de premier. Adevaratii teroristi, abuzatori, raufacatori, sunt cei de la guvernare, nu cand cei care nu sunt aflati la putere asumandu-si toate riscurile ies si spun ‘Asa nu se mai poate!’.
  • Declaratiile vor fi foarte atent incadrate in zilele care vor urma. Ne-am propus alaturi de un grup de colegi sa reactionam, dar nu terorist ci legal.
  • Nu suntem antivaccinisti, nu dorim sa interzicem vaccinurile, dorim doar sa lasam dreptul fiecarui cetatean de a alege daca vrea sa faca sau nu un tratament. Ai dreptul sa alegi nu doar Parlamentul, ci si daca sa fii ingrijit intr-un anumit fel”, a declarat, vineri, Dan Chitic, la România TV.

Vineri, prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că zădărnicirea eforturilor de oprire a pandemiei, materializată prin campanii împotriva purtării măştii de protecţie sau a vaccinării anti-COVID, fără date concrete, este similară acţiunii unor ‘terorişti’.

„În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a afirmat premierul la Palatul Victoria.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro