Armata franceză îl acuză pe Macron de ”trădare”

20:58, 14 decembrie 2018 | Actual, Externe | 3591 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un grup de înalți generali francezi l-au acuzat pe președintele Emmanuel Macron de a fi comis ”o trădare” prin semnarea pactului ONU privind migrația.

Pactul, care a fost semnat luni de către 164 de state, printre care și Franța, autorizează o imigrație nelimitată și califică critica migrației de masă drept ”discurs de ură” (hate speech). O scrisoare scrisă de către generalul Antoine Martinez este semnată de către alți zece generali, un amiral și un colonel, precum și de către fostul ministru francez al Apărării Charles Milllon, îl avertizează pe Macron că această decizie privează și mai mult Franța de suvernaitate și oferă temeiuri suplimentare ”unui popor deja zdrobit” de ”a se revolta”.

Scrisoarea îl acuză pe Macron că acesta se face vinovat de negarea democrației sau de ”o trădare contra națiunii” pentru faptul că a semnat pactul fără a se consulta cu poporul.

”Statul francez întârzie să conștientizeze imposibilitatea de a integra prea multe persoane, care vin din culturi totalmente diferite, care s-au regrupat pe parcursul ultimilor patruzeci de ani în zone care nu se mai supun legilor Republicii”, – se afirmă în scrisoare, mai adăugându-se că imigrația masivă ”șterge reperele civilizaționale ale Franței”.

Potrivit eurodeputatului britanic Janice Atkinson, pactul ONU va duce spre inundarea Europei cu 59 de milioane de noi migranți în cursul următorilor șase ani.

Punând în gardă asupra faptului că acest plan va conduce țările europene să-și vadă ”culturile lor  și identintățile lor aneantizate”, dl. Atkinson a mai subliniat că pactul ar putea conduce la adoptarea unor legi privind discursurile de ură care vor face ilegală utilizarea termenului ”migranți ilegali”, înlocuindu-l cu cel de ”migranți nereglementați”.

”Va fi ilegal să se utilizeze limbajul care le este prescris”, a avertizat dl. Atkinson, mai adăugând că cetățenii europeni ar putea spune ”adio democrației lor și modului lor de viață” dacă pactul va fi pus în aplicare. Nivelul de susținere a președintelui Macron s-a prăbușit la 18% pe fundalul unui val de proteste împotriva unui șir de chestiuni cum ar fi taxele pentru carburanți și imigrația masivă.

Citiți mai jos versiunea completă a scrisorii generalilor francezi.

Domnule Președinte,

Sunteți pe punctul de a semna la 10 și 11 decembrie ”Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration”, care stabilește un adevărat drept la migrațiune. Acesta se poate impune asupra legislației noastre naționale prin intermediul tratatelor preexistente sau în baza principiului responsabilității comune enunțate în acest pact.

Avem impresia că singura suveranitate care îi va mai rămâne Franței va consta în fixarea liberă a manierei în care aceste obiective trebuie să fie realizate. Noi nu putem renunța la încă o parte a suvernaității naționale fără o dezbatere publică, mai ales știindu-se faptul că 80% din populația Franței consideră că este necesar ca imigrația să fie oprită sau reglementată drastic. Hotărând de unul singur de a semna acest pact, ați adăugat un motiv suplimentar de revoltă plină de mânie a unui popor deja zdrobit. Vă veți face vinovat de negarea democrației sau de trădare împotriva națiunii.

Mai grav, finanțele țării noastre sunt secate, iar datoria noastră crește. Nu puteți să vă asumați riscul de a face un apel costisitor la o migrațiune aeriană fără a demonstra mai întâi că nu veți recurge la taxe suplimentare pentru a atinge obiectivele pactului. Pe de altă parte, trebuie să fiți în stare, în termeni de securitate, să limitați consecințele legate de sosirea populațiilor extra-europene. În fine, nu puteție să ignorați faptul că însuși rostul politicii este de a asigura securitatea în exterior și armonia în interior. Prin urmare, această concordanță nu poate fi obținută decât dacă ea menține o anume coerență internă a societății, singura în stare să permită apariția dorinței de a face ceva împreună, ceea ce devine din ce în ce mai problematic la ora actuală.

Așadar, statul francez întârzie să conștinetizeze imposibilitatea integrării unui număr prea mare de persoane provenite din culturi totalmente diferite, care s-au regrupat pe parcursul ultimilor patruzeci de ani în zone care nu  mai sunt supuse legilor Republicii.

Nu puteți să hotărâți de unul singur să ștergeți reperele noastre civilizaționale și să ne lipsiți de patria noastră scumpă.

Vă cerem deci să amânați semnarea acestui pact și să recurgeți la un referendum, în cadrul căruia francezii să se pronunțe prin vot asupra acestui document. Purtați răspundere pentru faptele dumneavoastră în fața francezilor. Alegerea dumneavoastră nu este un cec în alb.

Susținem inițiativa generalului MARTINEZ împotriva semnării acestui pact care urmează să fie adoptat de către țările-membre ale ONU în cadrul Conferinței intergumentale de la Marrakech.

Generalul Antoine MARTINEZ

Charles Million, fost Ministru al Apărării

General Marc BERTUCCHI

General Philippe CHATENOUD

General André COUSTOU

General Roland DUBOIS

General Daniel GROSMAIRE

General Christian HOUDET

General Michel ISSAVERDENS

Amiral Patrick MARTIN

General Christian PIQUEMAL

General Daniel SCHAEFFER

General Didier TAUZIN

Colonel Jean Louis CHANAS

 

Sursa: http://echelledejacob.blogspot.com,

după http://newspunch.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,