Anunțul „BOMBĂ”al blocului ACUM sau ce îi pregătesc Sandu și Năstase lui Plahotniuc

14:51, 15 aprilie 2019 | Actual, Politica | 5173 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Blocul ACUM, care „luptă eroic împotriva oligarhului” cel puțin din data de 21 martie 2019, continuând să nu facă practic nimic în afară de răspândirea unor declarații și acuzații, a slobozit azi un anunț prin intermediul unuia dintre deputații săi.

Zice-se că marți, 16 aprilie 2019, Blocul ACUM îi va învrednici pe socialiști de un răspuns mult așteptat atât de către cei din PSRM, cât și de cetățenii țării. Astfel, deputatul Radu Marian, citat de unimedia.md, ar fi spus că marți membrii alianței PPDA-PAS vor răspunde la oferta PSRM, după ce vor avea o consfătuire.

De fapt, de răspunsul celor de la ACUM depinde în mare parte dacă Republica Moldova se va alege în următoarele zile cu o guvernare (cât de cât) sănătoasă sau va avea parte de neșansa de a trece printr-un nou scrutin parlamentar cu toate ingredientele dezgustătoare ale acestor procese zis democratice.

Totodată, așa cum afirmă unii analiști, PDM este în plină pregătire pentru alegeri anticipate și locale. Având primari în mai toate localitățile e clar de la sine ce scor (mult mai) bun au șansa să obțină democrații în cazul anticipatelor.

Socialiștii le-au făcut celor din blocul ACUM o ofertă mai mult decât generoasă, au închis ochii (pe unde au putut) la acuzațiile și la autovenerările feciorilor și feceoarelor politice de la ACUM și continuă să aștepte o reacție adecvată din partea „partenerilor de dialog”. Ar fi absurd să li se ceară socialiștilor concesii mai mari.

Dar ce vor face, până la urmă, decidenții ACUM? Îi pregătesc un cadou generos PDM-ului, făcând tot posibilul ca anticipatele să aibă loc? Or, așa cum declarase recent Președintele țării Igor Dodon, dacă Blocul ACUM și PSRM nu vor reuși să ajungă la un consens privind asumarea răspunderii pentru guvernarea Republicii Moldova, o altă cale decât alegerile anticipate nu va mai exista.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,