Andrei Năstase

Andrei Năstase se adresează cu o epistolă Procurorului-impostor

22:49, 18 iunie 2019 | Actual, Opinii | 695 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Astăzi am aflat cu stupoare că domnul vicepremier și Ministru de Interne Andrei Năstase, care este un înalt demnitar al unui Guvern legal, i se adresează impostorului Eduard Harunjen, care a fost instalat în fruntea Procuraturii Generale de către clica de uzurpatori, cu un demers, prin care îi cere acestuia să inițieze procedura de ridicare a imunității parlamentare a oligarhului evadat Vladimir Plahotniuc și tragerea la răspundere penală a tuturor membrilor Curții Constituționale.

Nu pun la îndoială intențiile nobile ale lui Năstase. Somația respectivă este dovada unei atitudini politice ferme și necesare. Dar totuși am de făcut câteva remarci în legătură cu graba cu care s-a apucat domnia să practice genul epistolar în raport cu principalii vinovați de uzurparea puterii în stat.

La ora actuală în Republica Moldova există doar trei instituții ale puterii centrale de stat care sunt perfect legale: Parlamentul, Guvernul și Președinția. Anume asta reiese în mod logic din documentul adoptat de către majoritatea parlamentară care stabilește că în Moldova puterea a fost uzurpată și statul este unul captiv. În acest caz, de ce să mai expediezi scrisori unui impostor, care mai are impertinența să declare public că nu intenționează să plece din funcție?

Acum câteva zile premierul Maia Sandu i-a cerut demisia lui Harunjen. Astăzi și președintele Dodon a declarat că va insista asupra debarcării acestuia de la cârma Procuraturii. Și bine au făcut. Și majoritatea parlamentară și-a spus cuvântul în acest sens. Vedem cu toții că șmecherii care se agață de cele două instituții invocă în mod cinic normele legale care le-ar permite să mai rămână în funcție.

Acum ce ar fi de făcut pentru a elibera cele două instituții fundamentale într-un stat de drept, Procuratura Generală și Curtea Constituțională, de sub controlul mafiei? E foarte simplu. Despre asta strigă oamenii de treabă pe toate rețelele de socializare. Să vină vreo zece mii de cetățeni pașnici și politicoși, cu muzică, flori și busuioc în vizită la sediile celor două instituții și să îi roage frumos pe respectivii cetățeni să-și dea demisia.

Înțelegem că fruntașii celor trei partide, PAS, PPDA și PSRM, sunt ocupați cu treburile de stat. Dar tot astăzi domnul Renato Usatîi, care a ținut o conferință de presă, a anunțat public disponibilitatea partidului său de a colabora cu noua guvernare la demontarea sistemului criminal ce s-a constituit în ultimii ani. Personal cred că nimeni nu se îndoiește de talentul unic al domnului Renato Usatîi de a organiza astfel de evenimente de masă. O adunare pașnică, legală și întru totul democratică organizată de către el și adepții săi la sediile Procuraturii și a Curții Constituționale ar putea avea efecte benefice rapide. Păi ce altceva ar mai fi de făcut cu niște nătărăi atât de încăpățânați? JOS CU EI ȘI BASTA!

Să li se aducă pe tavă cererile gata scrise, să li se înmâneze solemn și să fie rugați foaaarte frumos să-și imortalizeze autografele pe acele documente.
Iar domnul Andrei Năstase, ajutat de către noul șef al IGP Gheorghe Balan, împreună cu un efectiv solid de poliție îmbrăcat în straie de sărbătoare, ar putea asigura ordinea publică în cadrul manifestațiilor lui Usatîi la cele mai înalte standarde internaționale.

Alaiul cu protestatari pașnici n-ar trebui să scape din vizor nici Curtea Supremă de Justiție și Consiliul Suprem al Magistraturii. Și acolo ar trebui făcută o plimbare cu flori de tei, muzică și voie bună. Altminteri va fi dificil de scos în afara legii gruparea criminală PDM și de băgat la răcoare briganzii care au comis o sumedenie de crime oribile pe vremea cât au ținut statul în captivitate.
Ce ziceți, dragi prieteni? Se acceptă propunerea mea? Bun. Atunci o supunem votului.

Cine este PENTRU? ÎMPOTRIVĂ? ABȚINERI?
VĂ MULȚUMESC.
PROPUNEREA SE ACCEPTĂ PRIN ACLAMAȚII.

Iurie Roșca

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,