ÂNĂ AICI, ERETICILOR! Bartolomeu de Istanbul anunță: Unirea ortodocșilor cu catolicii va avea loc „în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie”

09:38, 7 decembrie 2020 | Actual | 154 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Patriarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie.

Dialogul ecumenic dintre BRC și Bisericile Ortodoxe duce la obiectivul care va fi încununat de mult așteptata unitate deplină, a spus Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului în predica sa de sărbătoarea Apostolului Andrei cel întâi chemat, relatează Ost kirchenOst kirchen.

Potrivit șefului Fanar, unirea ortodocsilor cu catolicii va avea loc „în ciuda obiecțiilor celor care fie subestimează valoarea teologiei, fie consideră ecumenismul o utopie”.

Patriarhul Bartolomeu a menționat că a fost de acord cu Papa Francisc asupra „modului de a face față marilor provocări din prezent”.

Este vorba despre eliminarea cauzelor și consecințelor „crizei uriașe actuale a refugiaților și a migrației”, precum și a „evenimentelor tragice de violență în numele lui Dumnezeu și al religiei”. Aceste probleme clarifică valoarea și importanța dialogului interreligios, „pacea și cooperarea dintre religii”, a subliniat șeful Fanar.

În concluzie, patriarhul Bartolomeu și-a amintit ultima sa întâlnire cu șeful Vaticanului. Pentru el, fiecare întâlnire personală „cu fratele Papa Francisc este o experiență specială a frăției”, care întărește dorința ambelor părți „de a merge mână în mână, luptând pe calea către potirul comun al Euharistiei”, a spus șeful Fanarului.

După cum am publicat, ereticul Francisc a spus că Patriarhia Constantinopolului și papistașii se apropie de comunitatea euharistică deplină.

traducere Strana Ortodoxă

Sursa: OrtodoxINFO