Americanii nu mai cred în propria lor economie

11:18, 30 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1133 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Încrederea americanilor în economie a scăzut în ianuarie la cel mai redus nivel din ultimul an şi jumătate, din cauza blocării activităţii instituţiilor guvernamentale şi a turbulenţelor de pe pieţele financiare.

Declinul încrederii, raportat marţi de Conference Board, confirmă rezultatul unui aalt sondaj, publicat la începutul acestei luni, care a arătat că încrederea populaţiei a coborât la cel mai scăzut nivel de la alegerea lui Donald Trump ca preşedinte, în urmă cu peste doi ani, rezultate care întăresc aşteptările analiştilor privind o încetinire a activităţilor economice.

”Estimările echipei economice a lui Trump, privind o creştere economică de 3% în acest an, nu au cum să se confirme dacă încrederea nu se va îmbunătăţi un pic”, a spus Chris Rupkey, econo,ist şef la MUFG în New York.

Indicele privind încrederea, calculat de Conference Board, a scăzut cu 6,4 puncte, la 120,2 puncte, cel mai scăzut nivel de după iulie 2017.

Indicele referitor la aşteptările americanilor a coborât la cel mai redus nivel atins după octombrie 2016.

Cel mai lung blocaj al activităţilor guvernamentale din istoria SUA a luat sfârşit vineri, când Trump şi Congresul au convenit finanţarea temporară a guvernului, dar fără fondurile solicitate de preşedinte pentru construcţia zidului de la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Potrivit biroului non-partizan pentru buget din Congres, economia a pierdut aproximativ 11 miliarde de dolari din cauza blocajului care a durat cinci săptămâni.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,