Ambasador român: România este gata să primească 500.000 de muncitori pakistanezi până anul viitor

09:20, 18 aprilie 2019 | Actual, Externe | 1743 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministerul pentru Diaspora și Dezvoltarea Resurselor Umane din Pakistan a acceptat să trimită în România peste 500.000 de potențiali angajați până în 2020.

Decizia a fost luată după oferta prezentată de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, care a apelat la Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special pentru diaspora al premierului Imran Khan.

Goia a arătat că, în contextul dezvoltării recente a țării și al emigrației forței de muncă românești către alte țări europene, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajați din alte țări.

Ambasadorul a declarat că România este gata să primească mai mult de o jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor și că pe piața muncii sunt disponibile locuri de muncă pentru informaticieni, constructori, medici, ingineri și alte categorii profesionale. Printre altele, a precizat el, în România este nevoie de 40.000 de șoferi, deci ar putea fi angajați cât mai mulți din Pakistan. Bukhari a menționat că Pakistanul discută și cu Germania furnizarea de angajați calificați, iar Berlinul anunțat deja anul acesta că va primi experți pakistanezi în robotică și mecanică cuantică.

Oficialul pakistanez a criticat precedentele guverne ale țării sale, care nu au reușit să exporte forță de muncă în România, și a arătat că în țara sa încă nu există un cadru legal pentru protecția emigranților.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,