Ambasador american: Mecanismul financiar al Uniunii Europene pentru Iran este împotriva politicilor SUA

13:46, 10 februarie 2019 | Actual, Externe | 1024 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mecanismul financiar al Uniunii Europene, conceput pentru a ajuta Iranul şi pentru a evita sancţiunile impuse de SUA, este împotriva politicilor Washingtonului şi nu reprezintă o acţiune recomandată, a declarat duminică ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, relatează agenţia Dpa.

Preşedintele american Donald Trump foloseşte sancţiuni pentru a forţa Iranul să accepte negocieri şi să prevină dezvoltarea armelor nucleare şi programelor de rachete ale Teheranului.

Decizia Uniunii Europene reprezintă o „sfidare deschisă”, a mai declarat Grenell, adăugând că „evitarea sancţiunilor impuse de SUA nu este recomandată”.

„În general, sunt de părere că americanii şi europenii au acelaşi scop privind Iran. Dar în timp ce suntem de acord cu scopul, nu suntem de acord cu tactica pe care o folosim pentru a atinge acel scop”, a afirmat ambasadorul american.

Mecanismul, cunoscut ca Instex, a fost lansat de Germania, Franţa şi Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie, cu scopul de a menţine acordul nuclear semnat în 2015.

Instex va permite comerţului să aibă loc fără tranzacţii financiare directe.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,