Am stat degeaba izolați? Virusul dispare oricum după 70 de zile! ANALIZA profesorului Isaac Ben-Israel

11:45, 3 mai 2020 | Actual | 578 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Profesorul Isaac Ben-Israel (foto) este şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare. El susţine că indiferent de restricţii, rezultatul va fi acelaşi: după 70 de zile noul coronavirus dispare, cu sau fără alte intervenţii.

Analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge un nivel maxim după 40 de zile de la apariţia în comunitate. După cele 40 de zile, viralitatea coronavirusului scade rapid şi după 70 de zile dispare complet, indiferent de restricţiile care sunt sau nu aplicate de unele state, potrivit The Telegraph. “Analiza noastră arată că este un model constant în toate ţările”, scrie profesorul Isaac Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat în această săptămână.

Acest model este comun

După calculele cercetătorului, graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni, şi, în cele din urmă, atinge un prag de 5% o săptămână mai târziu. “În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, susţine profesorul.

Suedia a impus cele mai puţine restricţii, însă în această ţară continuă să se implementeze măsuri de atenuare a răspândirii COVID-19.

Sursa: https://www.puterea.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,