Aleksei Navalnîi, supus la tortură psihică, în Rusia? Ar fi fost mutat într-o „locație necunoscută”

09:22, 13 martie 2021 | Actual, Externe, Politica | 395 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Aleksei Navalnîi este considerat de ruşi un deţinut cu risc ridicat, motiv pentru care este plimbat dintr-o închsioare în alta, sub motivul, probabil, de a le pierde urma simpatizanţilor lui.

Astfel, opozantul puterii de la Kremlin a fost mutat dintr-o unitate de detenție din regiunea rusă Vladimir, unde a fost închis luna trecută, ”într-o locație necunoscută”, a declarat, vineri, unul dintre avocații săi.

Serviciul Federal al Penitenciarelor nu poate oferi informaţii

Vadim Kobzev, unul dintre avocații lui Navalnîi, a declarat că și-a vizitat clientul joi, dar că un alt avocat a încercat să-l vadă vineri și i s-a spus că opozantul a fost mutat în altă parte.

Închisoarea a spus că nu este acolo și atât„, a declarat Kobzev pentru agenţia Reuters. Acesta a adăugat că Navalnîi prezenta o stare bună de sănătate în ziua în care l-a vizitat.

Serviciul Federal al Penitenciarelor a spus că nu poate dezvălui informații despre locul unde se află Navalnîi.

Navalnîi, condamnat pentru încălcarea controlului judiciar

În urmă cu 3 săptămâni, Aleksei Navalnîi a fost condamnat să execute doi ani și opt luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de încălcarea condițiilor pedepsei de trei ani și jumătate cu suspendare, pronunțată pentru un caz de delapidare din 2014.

Opozantul rus a făcut apel în urma sentinței.

Condamnarea a venit în ciuda faptului că anul trecut nu a putut să se prezinte în faţa ofiţerilor de eliberare condiţionată pentru că a trebuit să fie dus în Germania în timp ce era în comă după un atac cu un agent neurotoxic, apoi a rămas acolo câteva luni pentru a se reface.

Sursa: https://www.national.ro