Al treilea război mondial. Bombardiere americane în Orientul Mijlociu. Începe atacul!

11:48, 9 ianuarie 2020 | Actual | 1151 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mai multe bombardiere B-52 au fost trimise de Statele Unite în Orientul Mijlociu.

Un reprezentant al Pentagonului a afirmat că prezența militară americană din regiune va fi întărită cu încă 200 de militari staționați, în prezent, în Italia. O parte din trupe vor fi trimise la Beirut pentru a suplimenta dispozitivul de securitate a ambasadei SUA din oraș.

De asemenea, alți 5000 de pușcași marini și marinari se află la bordul navei de desant Bataan și al ambarcațiunilor care o escortează.

Toate navighează în direcția Orientului Mijlociu prin Marea Mediterană. Odată cu sosirea lor în regiune, numărul total al trupelor americane din zonă va atinge 80.000 de oameni.

CNN menționează că este vorba de șase avioane de luptă, care vor fi dislocate pe baza aeriană din Oceanul Indian, de unde pot efectua misiuni împotriva Iranului în cazul în care un astfel de ordin va exista.

Experții serviciului Aircraft Spots, care urmărește deplasările avioanelor militare, anunță că două bombardiere B-52 au decolat deja de la baza aeriană Barksdale, din Louisiana.

Situația din Orientul Mijlociu s-a agravat după asasinarea, în Irak, a generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac cu dronă lansat de americani asupra aeroportului din Bagdad.

Lucian Ionescu

Sursa: http://transparentnews.ro