Agorafilia – calea spre libertate. 19.05.2020 Stop 5G! Scrisoare deschisă d-lui Octavian Rău

17:28, 19 mai 2020 | Actual | 884 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Către : Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei

În atenția Domnului Octavian Rău, Director ANRCETI

 

                         S R C I S O A R E    D E S C H I S Ă

 

Prin prezenta subsemnatul, Iurie Roșca, Vă solicit o explicație detaliată asupra procesului de implementare a tehnologiilor 5G în Moldova.  Demersul meu este determinat de faptul că există mai multe dovezi care arată că procesul de introducere a acestui sistem este în plină desfășurare atât în Moldova, cât și în o multitudine de țări din lume tocmai acum, în regim de urgență, sub acoperirea pretinsei pandemii generate virusul COVID-19.

Voi aduce câteva elemente factologice în acest sens.

La 29 ianuarie 2019 premierul de atunci, Pavel Filip, a avut o întrevedere oficială cu compania transnațională chineză ZTE, în care șeful guvernului a salutat intenția acestui gigant tehnologic de a intra pe piața Republicii Moldova. Vezi linkul de pe site-ul Guvernului.

(https://gov.md/ro/content/o-companie-chineza-interesata-sa-investeasca-tehnologia-5g-republica-moldova-pavel-filip)

În luna martie 2019 Compania Oragne a organizat un eveniment de testare a tehnologiei 5G, la care a participat Chiril Gaburici, la acea vreme vicepremier și Ministru al Economiei și Infrastructurii. Evenimentul a fost reflectat la 20 martie 2019 pe site-ul ministerului Economiei (https://mei.gov.md/ro/content/republica-moldova-fost-testata-premiera-tehnologia-5g) și la 21 martie pe site-ul Orange Moldova (https://www.orange.md/ro/noutate/orange-pune-moldova-printre-tarile-bune-21-03-2019).

În zilele de 8-10 octombrie 2019 Chișinăul a găzduit ședința Grupului de Experți privind Spectrul de Frecvențe Radio din cadrul țărilor Parteneriatului Estic. Cităm:

În perioada 8-10 octombrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), în calitate de membru al Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic ( EaPeReg), a găzduit cea de-a 9 ședință a Grupului de Experți privind Spectrul de Frecvențe Radio (SEWG) din cadrul EaPeReg. Evenimentul a fost organizat în cooperare cu Comisia Națională pentru Comunicații din Georgia (GNCC), care deține președinția Grupului SEWG, cu suportul Comisiei Europene ().

 Obiectivul cheie al ședinței Grupului SEWG a fost prezentarea și discutarea rezultatelor analizei celor mai bune practici ale țărilor UE privind eliberarea benzilor de frecvență 700 MHZ și 3400-3800 MHz, care urmează a fi puse la dispoziția pieței de comunicații electronice în spațiul țărilor PaE, pentru dezvoltarea rețelelor mobile în baza tehnologiei 5G.

 Actualmente, în Republica Moldova, banda de frecvență 3400-3800 MHz este liberă și poate fi alocată conform obiectivului menționat, iar banda 700 MHz este atribuită pentru serviciile de televiziune terestră în format analogic, alocarea ei va fi posibilă odată cu finalizarea tranziției la televiziunea digitală terestră.

 Discuțiile din cadrul reuniunii au inclus și aspecte ce țin de puterea câmpului de emisii, coridoarele 5G, implementarea și organizarea licitațiilor pentru 5G, obligațiile de licență, procedurile de coordonare transfrontalieră pentru rețelele 5G etc.(…). Vedeți linkul: https://www.anrceti.md/news11102019.

Odată cu instaurarea regimului de carantină și impunerea măsuruilor de izolare a cetățenilor în locuințele lor, a devenit tot mai evident faptul că atât în Chișinău, cât și în o serie întreagă de alte localități ale țării, dar și pe șosele apare un număr uriaș de antene noi, plasate pe clădri, pe stâlpii de iluminare stradală sau pe piloni noi, instalați special ca suport al acestor antene.

Dat fiind faptul că această operațiune se desfășoară în ritmuri și proporții cu totul excepționale, precum și faptul că același lucru se întâmplă concomitent în mai multe țări (statele UE, SUA, România, Rusia etc.), dar și faptul că acțiunea respectivă se face pe ascuns de la cetățeni, avem tot temeiul să credem că este vorba despre realizarea unui plan secret de extindere rapidă a tehnologiilor 5G atât în țara boastră, cât și pe întreaga suprafață a globului.

Acum câteva săptămâni a fost inițiată  o petiție, intitulată ”STOP 5G în Moldova!”,  care a acumulat în scurt timp mii de semnături. Această inițiativă a fost întâmpinată cu o serie de reacții de presă de ridiculizare a promotorilor ei, de dezinformare, de manipulare a opiniei publice și de elogiere a tehnologiei 5G. A se vedea în acest sens:

Nu ne-am propus să monitorizăm întreaga presă la acest subiect, dar presupunem că astfel de materiale au fost tirajate și în alte structuri media. Evident, este vorba despre o campanie de presă bine regizată. De altfel, Veaceslav Kunev, cel intervievat de www.sputnik.md, este membru al Consiliului prezidențial  pentru economie, format de președintele I. Dodon. Prin urmare și șeful statului se pare că este parte a acestui joc periculos.

La 5 mai a.c. primarul Chişinăului Ion Ceban se lăuda pe pagina sa de Facebook cu nişte donaţii primite de la compania transnaţională chineză, şi anume HUAWEI, care e liderul promovării tehnologiilor 5G. Era vorba despre 5 mii de măşti de protecţie şi 10 000 dolari cu titlu de donaţie, dar de fapt de promovare a imaginii acesteia. Iar asta ne face să bănuim că respectiva companie gigant îşi face pârtie pe piaţa noastră prin seducerea unor demnitari de rang înalt din ţara noastră.

Dumneavoastră, domnule Octavian Rău, ați declarat pentru ”ZdG” că:

 ”Dacă acest serviciu ar fi fost lansat, demult avea să se cunoască. Tehnologia 5G a fost lansată doar sub formă de test. Au fost prezentate doar echipamentele”(…) „ANRCETI, în calitate de autoritate publică care este responsabilă și de eliberarea licențelor pentru utilizarea frecvențelor radio, aduce la cunoștință că până în prezent nu a eliberat niciun act permisiv pentru utilizarea tehnologiei 5G.

 Din cele spuse de către dumneavoastră, ca și, de altfel, de toți ceilați experţi citaţi atât de selectiv de presa aflată în subordinea acestui proiect global, reiese o singură intenție – de a calma opinia publică și de a torpila valul ce critici și semnale alarmante privid riscurile pe care le comportă tehnoligia 5G.                                                            

De altfel, la scurt timp după lansarea acestei campanii de presă în favoarea penetrării 5G în Moldova, petiția on-line ”STOP 5G în Moldova!” a dispărut în mod enigmatic de pe Internet.

 Ținem să subliniem în  mod special faptul că nici o structură de presă din Moldova nu și-a permis publicarea niciunei informații critice la capitolul 5G. Același regim de cenzură este instaurat pretutindeni în lume. Presa dominantă de la noi nu suflă nici un cuvânt despre nocivitatea acestei tehnologii, deși în ultimii ani s-au publicat peste 10 000 de studii științifice care demonstrează caracterul ei devastator pentru sănătatea omului.  Excepţie sunt cele câteva resurse media de alternativă pe care le administrează grupul nostru restrâns: www.flux.md, www.altermedia.md, www.roscaiurie.md, https://t.me/iurierosca, https://www.youtube.com/channel/UCw1swKSKYo_LhjBP88EYgKw/.

În alte state se întâmplă aceleaşi lucruri.  Marea presă a luat apă în gură. Şi doar în presa de alternativă  apar o multitudine de materiale ale unor savanți și medici de renume care lansează semnale de alarmă în acest sens. Presa corporatistă nu reflectă nici nenumăratele petiții care au acumulat un număr record de semnături, prin care oamenii cer autorităților stoparea acestei tehnologii criminale. Mai grav, toți cei care se pronunță împotriva 5G sunt denigrați și batjocoriți de presa aflată la cheremul marelui capital. Iar YouTube, Facebook și alte megacorporații IT le lichidează conturile și le blochează accesul la utilizarea acestora. A se vedea cazurile celebrului doctor american Rashid Buttar, a nu mai puţin faimosului jurnalist american Alex Jones, a autorului  cu renume mondial David Icke.

Așa cum cunoașteți, într-un număr din ce în ce mai mare de țări cetățenii, fiind revoltați de lipsa de reacție a guvernanților și de complicitatea acestora cu companiile transnaționale care desfășoară acest proiect la scară globală, incendiază masiv antenele 5G. Și nici persecuțiile din partea forțelor de ordine, nici campania de denigrare susținută de media afiliată globaliștilor nu pot stăvili valul de acțiuni de incendiere a acestor antene și nici proteste stradale ale oamenilor.

Subliniez în mod deosebit, domnule Octavian Rău, că până în prezent nici dumneavoastră, nici un alt oficial nu a dat nici o explicaţie asupra faptului CINE ANUME, PE CE BANI ŞI ÎN CE SCOP INSTALEAZĂ PE FURIŞ NOI ANTENE ÎN CAPITALĂ ŞI ÎN TERITORIU?

 Această întrebare este cu atât mai legitimă, cu cât se ştie foarte bine că antenele care deserveau generaţiile anterioare de tehnologii destinate telefoniei mobile şi traficului de internet aveau o acoperire completă şi funcţionau impecabil pe parcursul a două decenii. Mai mult. Se ştie că doar tehnologia 5G  are nevoie de antene plasate la circa 100-150 de metri distanţă una de cealaltă, astfel fiind asigurată funcţionarea ei şi executarea tuturor sarcinilor.

 Pentru informarea dvs suplimentară, vă mai comunic şi faptul că doar site-ul www.flux.md a publicat un Apel internaţional intitulat „STOP 5 G pe pământ şi în spaţiu!”, semnat de un număr impresionant de oameni de ştiinţă, medici şi organizaţii de mediu din mai multe ţări ale lumii, prin care aceştia atrag atenţia organismelor internaţionale şi a guvernelor naţionale asupra nocivităţii catastrofale a 5G. Iată linkul: https://flux.md/opinii/apel-international-stop-5g-pe-pamant-si-in-spatiu-2. Iar faptul că aceste instalaţii vor fi extinse pe întreaga suprafaţă terestră a globului şi vor primi semnate de la o nouă generaţie de sateliţi transformă catastrofa ecologică şi umanitară într-o înfiorătoare probabilitate de coşmar. Iată doar câteva dintre urmările acestei tehnologii, menţionate în Apelul de mai sus:

Efectele includ:

 • Schimbarea ritmului cardiac
  · Alterarea expresiei genetice
  · Alterarea metabolismului
  · Alterarea dezvoltării celulelor stem
  · Cancer
  · Boli cardiovasculare
  · Deficienţe cognitive
  · Distrugerea ADN
  · Impact asupra stării generale
  · Creşterea nivelului de radicali liberi
  · Deficienţe de memorie şi învăţare
  · Calitate scăzută a spermei
  · Avort
  · Afectare neurologică
  · Obezitate şi diabet
  · Stres oxidativ”. 

Vă pun la dispiziţie, stimate domnule Director, un şir de site-uri care conţin o multitudine de dovezi asupra forţei distructive uriaşe a tehnologiilor 5G:

https://www.change.org/p/5g-network-can-cause-serious-health-issues-must-be-stopped-asap, https://www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations, https://www.youtube.com/watch?v=ljLynbr5iPc, https://principia-scientific.org/petition-26000-scientists-oppose-5g-roll-out/, https://consciouslifenews.com/prominent-biochemistry-professor-warns-5g-is-the-stupidest-idea-in-the-history-of-the-world/11166470/#, http://sph.berkeley.edu/joel-moskowitz, https://5g-emf.com/dafna-tachover-attorney-and-founder-of-we-are-the-evidence-testifies-in-opposition-to-5g-in-mi/, https://www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations

  Unul dintre scopurile strategilor implementării tehnologiilor 5G este exercitatea unui control total şi absolut asupra fiecărui om, asupra vieţii lui private, a  resurselor lui finanicare, a libertăţii lui de acţiune în ansamblu. Mai mult decât atât. Există opinii ale unui număr considerabil de specialişti, care avertizează că tehnologia 5G va face posibilă condiţionarea omului de la distanţă, determinarea comportamentului şi a atitudinilor acestuia. Astfel, nu va mai rămâne nimic din omul creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, omul înzestrat cu raţiune, simţ moral şi libertate de acţiune.

 O altă latură a tehnologiei 5G ţine de implementarea masivă la scară mondială a inteligenţei artificale (AI), a roboticii, de creare a unui „om augmentat”, rezultat din inginerii ce îmbină organismul uman cu tehnica.  Adică se pune la cale realizarea plenară şi agresivă a concepţiei anticreştine şi inumane a transumanismului.  Iar asta înseamnă sfârşitul umanităţii în forma în care a existat de la originea lumii şi până în prezent.

 Pornind de la cele expuse, Vă rog, domnule Octavian Rău, să îmi daţi un răspuns detaliat la chestiunile formulate mai sus. Aş dori să Vă atrag respectuos atenţia asupra faptului că, cu toată pregătirea Dumneavoastră profesională, s-ar putea  să cunoaşteţi mai puţin decât credeţi despre pericolele adevărate ale tehnologiei 5G. Forţele care au urzit timp de mai mulţi ani de zile acest plan diabolic nu consacră pe toată lumea implicată în proces în toate tainele lor. Ele folosec în orb credulitatea lor, predispoziţia de a saluta cu entuziasm tot ce reprezintă progres tehnoligic şi vine din partea unor insitituţii internaţionale cu imagine onorabilă.  De aceea V-aș sugera să Vă documentați suplimentar asupra acestei problematici.

 Agenţia pe care o conduceţi, domnule Director, ar putea sistematiza fără dificultăţi toată informaţia legată de dezbaterile aprinse care au loc la ora actuală în lume pe marginea acestrui subiect. Este vorba şi despre respingerea sau amânarea implementării 5G în o serie de ţări, de studiile ştiinţifice legate de nocivitatea lui.

Îmi exprim speranţa că sunteţi de acord, domnule Director, că un dialog public şi o cooperare cu societatea în interesul bineului comun iniţiat de Agenţie ar putea avea efecte benefice pentru noi toţi. Nu Vă lăsaţi presat de demintarii de prim rang, nici de centrele de influenţă din exterior. Miza e prea mare. Ea depăşeşete cu mult confortul  Dumneavoastră personal. De aceea nu Vă grăbiţi să implementaţi acest proiect ucigaş. Atlminteri Vă veţi împovăra conştiinţa cu complicitatea la nişte crime fără precedent în istoria omenirii. Nu ştiu dacă sunteţi un om credincios. Dar indifirent dacă credeţi sau nu, Dumnezeu Vă vede şi Vă va răsplăti după faptă.

Cu prespect,

Iurie Roșca,

 Jurnalist,

Ex-vicepreședinte al Parlamentului,

Ex-vicepremier

 19.05.2020

 

 

 

 

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,