Afecțiuni grave după administrarea vaccinului anti COVID-19: Este afectată ZONA ZOSTER și BUBE PE FAȚĂ

17:41, 20 noiembrie 2021 | Actual, Social | 544 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ieșenii se prezintă la medicul de familie cu diferite afecțiuni grave apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Cele mai multe efecte secundare apar după administrarea rapelului. Printre cele mai grave reacții adverse se numără Zona Zoster, o infecție virală extrem de dureroasă, dar și iritații în zona feței și a ochilor, transmite ziarul Bună Ziua Iași, citat de activnews.ro.

Reacții adverse grave sunt raportate medicilor de familie după imunizarea împotriva COVID-19.

Pacienții ajung în cabinetele medicilor de familie cu afecțiuni grave după administrarea rapelului. Printre cele mai grave se numără și zona zoster, o infecție extrem de dureroasă. Persoanele de toate vârstele imunizate cu doza doi prezintă efecte secundare în termen de 10 zile.

„Sunt foarte mulți pacienți care ajung la noi cu diferite afecțiuni ce apar într-un termen de zece zile de la administrarea vaccinului, în special de la administrarea rapelului. Au fost cazuri în care o persoană a venit în a 6-a zi după rapel prezentând zona zoster, o infecție extrem de dureroasă. Până atunci, aceasta nu a mai avut o astfel de afecțiune. Pentru că a apărut într-o perioadă scurtă de la vaccin, eu am raportat-o ca fiind efect secundar al vaccinului împotriva COVID-19. Acesta nu a fost un caz singular. Repet, este o afecțiune extrem de dureroasă. Au mai fost pacienți care în acceași perioadă de la administrarea rapelului s-au prezentat cu bube pe față și multe alte efecte adverse. Există un număr mare de reacții adverse, dar diferă de la persoană la persoană. Unele sunt mai grave, altele mai ușoare”, a declarat dr. Anca Deleanu, președintele Societății Medicilor de Familie din Iași.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,