Adrian Severin: Dileme postelectorale

09:18, 3 iunie 2019 | Actual, Opinii | 964 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dacă PSD – nu zic învinsul, întrucât nimeni nu a câștigat din votul de la 26 mai – ar abandona guvernarea, ar face poate lucrul cel mai bun pentru el, în așteptarea viitoarelor alegeri (deși nu știu dacă vor mai fi în curând alte alegeri libere în România), dar nu și un lucru bun pentru țară.

PNL și USR/Plus nu știu să guverneze și acum, după ce cu programul lor într-un singur punct – „La pușcărie!” – au adunat mulțime de voturi, le este frică să preia guvernarea. Mimează hotărârea de a-și asuma răspunderea guvernării, dar fug de ea ca de dracul, înțelegând că legitimarea statului subteran, obținută prin atâtea eforturi ale serviciilor secrete, corporațiilor multinaționale și stăpânilor externi, riscă să fie compromisă rapid.

Dacă guvernarea PSD/ALDE continuă, cei ce își proclamă victoria în alegerile din 26 M.A.I. vor avea timp să își consolideze nedreapta popularitate, lăsându-și adversarul să se erodeze pe mai departe în strădania de a îmbunătăți viața poporului ingrat. În logica aceasta, capitularea necondiționată a Guvernului Dăncilă ar da hoardelor fascismului globalist o lovitură similară celei date de ruși Imperiului german după pacea de la Brest-Litovsk, când, abandonând lupta și teritoriul, au lăsat ocupantului povara unei administrări imposibile sub a cărei greutate s-a prăbușit. Merită însă România să fie cobaiul acestei strategii a eșecului, potrivit căreia e cu atât mai bine cu cât este mai rău?!

După ce nemții l-au legitimat pe Hitler prin referendum, nazismul s-a sfărâmat cu totul (se vede, însă, că nu și pentru totdeauna), iar ei au învățat cum nu se putea mai bine (deși, pare-se, numai la nivelul generațiilor care i-au simțit pe pielea lor efectele) că obținerea a ceea ce îți dorești nu te face automat fericit. Ca să se ajungă la acest „radios” deznodământ Germania și omenirea au trecut prin orori de neimaginat anterior, s-au vărsat tone de sânge și s-au scurs vagoane de lacrimi. Nu doresc acest lucru pentru România. Mai ales întrucât nu sunt sigur că românii vor avea voința, solidaritatea și hărnicia nemților, precum și permisiunea puterilor străine învingătoare, pentru a face ca neamul să renască din ruină.

Iată de ce sunt convins că regulile jocului democratic trebuie aplicate acum ad literam, cu rigoarea juristului iar nu cu flexibilitatea filosofului, și spus clar că votul despre care vorbim a fost dat în scopul acordării unui mandat pentru o misiune în străinătate, iar nu pentru guvernarea de acasă. Prin urmare, asemenea lui Ștefan cel Mare și Sfânt după înfrângerea de la Valea Albă, liderii rămași încă în libertate ai PSD și ALDE trebuie să sune adunarea trupelor parlamentare răzlețite și să dea guvernului armele pentru reluarea luptei, de astă dată fără iluzii, ezitări, amânări și jumătăți de măsură. Cu înțelegerea că în acest război (hibrid) nu se iau prizonieri și numai victoria contează.

Gândul mă duce la versurile lui Bolintineanu, dureros revenite în actualitate: „Ștefan se întoarce și din cornu-i sună. / Oastea lui zdrobită de prin văi se-adună. / Lupta iar începe. Dușmanii goniți / Cad ca niște spice, de securi loviți.”

Adrian Severin

Sursa: http://adrianseverin.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,