« A ucide dragonul » – numele de cod al mișcării internaționale anti-Soros

21:49, 2 martie 2020 | Actual | 771 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Teze pentru conferința de presă ”Metodele de luptă eficientă contra rețelei de agenți a lui George Soros. Experiența armenilor”. 

Bună ziua, dragi prieteni. Sunt Iurie Roșca, jurnalist și editor, președintele Universității Populare din Moldova. Mă prezint nu atât pentru auditoriul din Moldova, cât pentru cel din Armenia, deoarece evenimentul nostru de astăzi se transmite în direct.

Aș vrea să îi prezint pe prietenii noștri armeni, care reprezintă mișcarea social-politică VETO.

Narek Malian, scriitor, publicist, fondatorul mișcării VETO, Anna Akobyan, responsabil pentru relații externe, și Ermine Grygorian, coordonator proiecte media.

Aș dori să vă amintesc faptul că la 29 februarie, adică acum două zile, această delegație din Armenia a participat la lansarea cărții autorului francez Pierre-Antoine Plaquevent ”Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului”. Am făcut cunoștință cu oaspeții noștri acum câteva zile prin intermediul internetului. Tot atunci am primit cele mai frumoase recomandări din partea unor vechi camarazi din Erevan despre mișcarea VETO și am decis să inițiem fără întârziere cooperarea noastră.

Începutul colaborării noastre s-a dovedit a fi foarte productiv din simplul motiv că țările noastre – Moldova și Armenia – sunt supuse unei agresiuni totale a aceluiași monstru de tristă faimă George Soros și a bandelor de mercenari ai acestuia, care s-au oploșit într-o multitudine de organizații non-guvernamentale și care sunt porecliți, pe bună dreptate, drept grantofagi.

Este vorba despre o armată de ”luptători ai frontului invizibil”, bine plătită, instruită, arogantă și ferită de orice riscuri sau răspundere, creată cu ajutorul miliardelor acestui maniac care se crede artizan al destinelor umanității.

Minciuna este principala armă a acestui păienjeniș de ONG-uri constituite din așa-numiții apărători ai drepturilor omului, experți de serviciu cu aere de atoateștiutori și jurnaliști vânduți ce-și arogă rolul de analiști imparțiali. O întreagă cohortă de mercenari cu pretenții de dascăli ai poporului.

Este vorba de un soi de viclenie drapată cu regularitate și în mod obligatoriu în intenții nobile.

Discursul public al acestor persoane prostituate moral și intelectual, promovat pe banii magnatului Soros, este garnisit cu frazeologie despre democrație, toleranță și drepturile omului.

Influența uriașă a acestora asupra societății este determinată de următorii factori:

 • În primul rând, deoarece retorica acestora se erijează în portavocea unor scopuri nobile. Însă, așa cum bine se știe, drumul spre iad este pavat cu bune intenții.
 • În al doilea rând, deoarece aceștia se autodeclară drept exponenți ai unor valori occidentale absolute și axiomatice. Reușita acestui tertip constă în faptul că occidentomania a devenit un fenomen global. Goana după falsele valori ale societății de consum și obsesia unei vieți tot mai confortabile a devenit o stare de lucruri cvasi generalizată. Toată lumea dorește să trăiască ”ca în Occident”, ”ca în Europa”, ca în filmele americane, visând cu ochii deschiși la ”american dream”. Anume din această cauză am alunecat atât de ușor în postura de pradă a acestor escroci.
 • În al treilea rând, manipularea atât de reușită a conștiinței publice este garantată de către prezența lor permanentă pe ecranele televiziunilor dominante în postura de politologi, sociologi, apostoli ai drepturilor omului și, bineînțeles, jurnaliști. În situația descrisă, consumatorul producției media, privitorul la tembelizor nu realizează că aceste personaje aparent inocente cu pretenții de gardieni ai democrației și progresului, ciugulesc din aceeași palmă și că, de fapt, este vorba despre niște agenți de influență a unor centre de putere străină. 
 • În al patrulea rând, operațiunea de păcăleală a publicului este asigurată de faptul că, la ora actuală, consumatorul de internet și de produs media are o viziune fragmentară asupra realității. Altfel zis, dispunând de libertatea de a hoinări în spațiul virtual și de a butona la nesfârșit telecomanda, omul nu mai e în stare să reconstituie un tablou coerent al realității și să descifreze sensurile lumii care îl înconjoară.
 • În al cincilea rând, armata lui Soros înregistrează succese pentru că privitorul la televizor nu are nici cea mai mică idee despre faptul că acești apologeți ai ”societății deschise” sunt de fapt niște mercenari. Cuvântările lor sunt plătite cu bani grei de către oligarhul Soros sau alte entități finanțatoare occidentale. Iar cine plătește, comandă muzica! De fapt, nimic deosebit, este vorba doar de prestarea unor servicii cu plată de către niște persoane de moravuri ușoare.
 • În al șaselea rând, promovarea strategiei respective se desfășoară etapizat, pas cu pas, iar dizolvarea limitelor morale e servită drept proces inevitabil și obiectiv pe drumul democrației și al construcției societății deschise.
 • În al șaptelea rând, spargerea codurilor culturale și morale decurge în mod reușit deoarece omul ajuns țintă a agresiunii civilizaționale se află într-o stare de amorțire intelectuală. Doza de anestezie care i s-a administrat deja l-a împins în starea de insensibilitate și anchilozare mentală și spirituală. În fața manipulatorului, omul de azi este ca o insectă prinsă în pânza unui păianjen.
 • Cauza primară a unei receptivități atât de facile a omului față de o atare colonizare intelectuală rezidă în înstrăinarea lui de Biserică, de adevărurile divine eterne. Ne-am pomenit fără busolă spirituală, iar peste golul interior s-a revărsat otrava unei manipulări mortale.
 • După lunga perioadă a ateismului comunist, ne-am prăbușit în erezia liberală care ne-a pătruns până în măduva oaselor. Ni s-a băgat în cap dreptul la orice capriciu, la orice poftă, la îndeplinirea oricărei dorințe materiale și satisfacții trupești. 
 • Mă refer la pierderea credinței în Dumnezeu drept cauză principală a vulnerabilității noastre nu pentru că aș avea anumite pretenții pedagogice. Abordarea mea în acest caz este una strict pragmatică. Pur și simplu trebuie să înțelegem că nu avem nici o șansă de a ne opune acestui rău doar prin mijloace de ordin politic și legislativ.
 • Deseori oamenii care au o atitudine critică față de acțiunile miliardarului Soros și a altor personaje de acest fel consideră că aceștia ar fi obsedați exclusiv de setea de înavuțire. Altfel zis, fenomenele respective sunt explicate doar prin prisma economiei. Adică ar fi vorba de o simplă prostire a maselor în scopul obținerii unor supraprofituri. Dar aceasta este doar o parte a adevărului. Avem în față doar vârful icebergului și doar viziunea teologică, credința noastră oferă o interpretare profundă și exhaustivă a acestui fenomen.
 • Popoarele lumii sunt victimele unui război spiritual total. El rămâne insesizabil pentru o percepție superficială a realității. Atacurile metodice și din ce în ce mai agresive asupra Bisericii Ortodoxe sau asupra Bisericii Apostolice Armene, precum și asupra tuturor religiilor tradiționale, urmăresc distrugerea noțiunilor de bine și de rău, a sensurilor superioare ale ființei umane. Este un război împotriva lui Dumnezeu, împotriva legilor Lui și, prin urmare, împotriva omului. O revoltă a îngerilor întunericului. Iar cine nu înțelege această stare de lucruri, devine fie victima, fie complicele acestor forțe. N-avem nici o șansă de victorii consistente și durabile asupra unor fenomene ca Soros fără revenirea noastră în sânul Bisericii, dar și fără întreprinderea unor acțiuni hotărâte împotriva acestei caracatițe mafiote planetare.
 • În lupta cu acest dușman avem nevoie de o solidaritate internațională. Lupta noastră este una spirituală, de idei, dar și politică, și ar trebui să devină cauza oricărui om de bună credință, a oricărui patriot.
 • Nu vom îngădui nimănui să ne închidă gura și să fim târâți prin judecăți pentru credința noastră în Iisus Hristos. Respingem cu hotărâre pseduoreligia ”drepturilor omului” și a ”corectitudinii politice”. Acestea nu sunt decât niște mijloace de propagare a unor idei distructive și indecente.
 • Sodomia ca păcat și maladie, căsătoriile între persoanele de același sex ca și culme a perversiunii, teoria de gen ca pseudoștiință ce pretinde că a fi bărbat sau femeie nu e un fapt biologic firesc, ci un construct social, și că fiecare e liber să-și aleagă apartenența sexuală, feminismul ca ideologie de inoculare a ostilității între bărbat și femeie, justiția juvenilă ca mijloc de educație a copiilor în spiritul nesupunerii față de părinți și de înstrăinare a lor din sânul familiilor, educația sexuală ca metodă de altoire a unor perversiuni în mintea minorilor, avorturile ce reprezintă asasinarea unor prunci nenăscuți, eutanasia ca ucidere legalizată a unor bolnavi neputincioși, decriminalizarea și legalizarea prostituției, legalizarea drogurilor, mamele surogat, comerțul internațional cu copii – toate aceste fenomene sunt fără precedent ca amploare și monstruozitate în istoria omenirii.
 • Aceste pretinse binefaceri ale societății occidentale moderne constituie platforma ideologică a sorosismului. Oare chiar am degradat într-atât, încât nu vom fi în stare să răpunem această fărădelege? Aș vrea să cred că lucrurile nu sunt chiar atât de grave. De asemenea sper că de acum încolo vor fi tot mai mulți oameni demni și curajoși, precum prietenii noștri armeni din mișcarea VETO.
 • A sosit timpul să cerem autorităților noastre interzicerea la nivel legislativ a finanțării din exterior a organizațiilor neguvernamentale, a instituțiilor media și a cultelor religioase. Aceste măsuri ar deveni primii pași pe calea decolonizării și dobândirii Independenței noastre.

Și așa cum astăzi ne aflăm în prima zi a Postului Mare, aș vrea să urez în încheiere tuturor fraților și surorilor întru Hristos cele mai luminoase gânduri și rugăciuni pline de râvnă. Să dea Dumnezeu să trecem cu râvnă duhovnicească această perioadă specială a Anului Liturgic și să întâmpinăm cu inimă curată Sărbătoarea Învierii Domnului.

Chișinău, 

2 Martie 2020 

Iurie Roșca

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,