50 de europeni vin să facă ’’curățenie’’ în justiția moldovenească

13:15, 20 noiembrie 2015 | Actual | 1101 vizualizări | Un comentariu Autor:

 

O amplă misiune a Uniunii Europene în domeniul justiției din care vor face parte peste 50 de experți va sosi în curând la Chișinău.  Anunțul a fost făcu de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Misiunea experților va fi evaluarea instituțională. Potrivit lui Candu, în această perioadă vor fi evaluate un șir întreg de instituții, printre care Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, CNI, instanțe judecătorești. Experții vor verifica dosare, vor evalua structura instituțiilor, legislația, iar la sfârșitul misiunii, vor veni cu concluzii și recomandări.

Președintele Parlamentului a precizat că Republica Moldova are instituții, legislație, dar lupta cu corupția trenează, fapt văzut din interior dar și de la Bruxelles, astfel că Republica Moldova are nevoie de această misiune. ”Dacă noi credeam că construim legislație, instituții, ceva nu funcționează, dar ne bazăm pe o astfel de misiune pentru că nouă ne mai lipsește expertiză, experiență, Republica Moldova fiind un stat tânăr”, a adăugat oficialul.

Misiunea experților europeni se va încheia la sfârșitul lunii martie 2016,