Găsește-ți un job la Târgului locurilor de muncă în cadrul celei de-a XV-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

15:08, 3 februarie 2016 | Actual | 1347 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În perioada 3-7 februarie 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a municipiului Chișinău, organizează Târgul locurilor de muncă în cadrul celei de-a XV-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

La actuala ediție a Târgului locurilor de muncă și-au anunțat disponibilitatea de a participa circa 30 de agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu peste 500 locuri de muncă vacante pentru diferite categorii sociale: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie.

Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care oferă vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalul locurilor de muncă www.angajat.md și platforma Târgului on-line al locurilor de muncă www.e-angajare.md.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 5000 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care circa 1700 locuri vacante în mun. Chişinău.

Ca și la edițiile precedente, parteneri ai Târgului sunt:

Cancelaria de Stat, care va promova informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la funcţia publică;

Inspectoratul de Stat al Muncii, care va oferi solicitanţilor consultanţă şi informaţii privind legislația muncii și relațiile de muncă;

Șapte instituţii de învățământ, care vor veni cu informaţii despre posibilitățile de instruire profesională la diverse profesii/meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă.

Important! Tot în perioada 3-7 februarie 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează și Târgul on-line „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”, ediția a VIII-a. Târgul on-line va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md și va întruni peste 70 companii, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit din cele peste 1600 locuri vacante disponibile și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza la data de 6 februarie 2016, între orele 10.00-12.00, un seminar tematic „Instrumente inovative pe piața muncii din Republica Moldova” în cadrul căruia vor fi abordate mai multe aspecte practice care se referă la instrumentele de informare și de recrutare, precum și aspecte ce se referă la tehnicile si metodele de căutare a unui loc de muncă. Seminarul se va desfășura în incinta CIE „Moldexpo”, Pavilionul Central, et. II, sala de ședințe.

Sunt invitate toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în perioada 3-7 februarie 2016, între orele 10:00-18:00, la Târgul locurilor de muncă organizat în incinta CIE „Moldexpo”, Pavilionul Central, mun. Chișinău, str. Ghioceilor, nr. 1, precum și să acceseze Târgul on-line al locurilor de muncă disponibil pe platforma www.e-angajare.md!