116 țări din lume cer anchetarea Organizației Mondiale a Sănătății în contextul COVID19!

12:00, 22 iunie 2020 | Actual | 6369 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

116 țări din întreaga lume solicită anchetarea imediată a Oragnizației Mondiale a Sănătății pentru modul în care a abordat pandemia de coronavirus. Un proiect de rezoluție al UE și al Australiei solicită lansarea „unui proces de evaluare” cât mai curând posibil pentru a examina răspunsul internațional asupra sănătății și măsurile luate de Organizație ca răspuns la pandemie.

Pentru ca OMS, (contestata puternic in contextul COVID19 încă de acum 2 luni în randul mai multor țări europene dar și SUA) să fie anchetată este însă nevoioe de acordul a 2/3 din din cele 195 de state, adică proiectul este nevoie să fie susținut de 130 de țări întreaga lume, mai fiind nevoie deci de acordul a încă 14 țări, având în vedere faptul că până acum deja 116 și-au dat deja acordul. Bineînțeles, așa cum de așteptat, cei care se opun categoric acestei anchete sunt chinezii, OMS fiind printre altele banuită de faptul ca ar apara inclusiv China în contextul  mai multor acuzații intermnaționale, precum proveniența virusului din piețele din Wuhan.

Reamntim ca întrebat săptămnâle trecute seful OMS în legătură cu piețele din Wuhan, acesta a declarat presei ca “nu se poate dovedi o legătura directă între piețele din Wuhan și COVID19″, asta chiar dacă numeroase țări occidentale (între care SUA, Franța, Germania sau Marea Baritanie) au acuzat direct China de ascundere de informații esențiale legat de piețele din Suhan și proveninete virusului.China s-a comportat deschis, transparent și responsabil în lupta împotriva Covid 19”, a declarat la rândul său președintele chinez Xi Jinping în discursul de luni. China „consideră securitatea sanitară globală responsabilitatea sa”.

Deși nu face parte din OMS, Taiwanul ar fi dorit să participe pentru a împărtăși din experiența sa de succes în lupta împotriva coronavirusului, deoarece a raportat doar 440 de cazuri și șapte decese, datorită activității intense de diagnostic și prevenire.

“Ministerul de Externe își exprimă regretul profund și nemulțumirea că Organizația Mondială a Sănătății a cedat presiunii guvernului chinez și continuă să ignore dreptul la sănătate al celor 23 de milioane de oameni din Taiwan”, a declarat ministrul de externe al insulei, Joseph Wu.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,