100 de ani de la Revoluția bolșevică: Lenin, un pro-occidental care își disprețuia poporul

10:33, 7 noiembrie 2018 | Actual | 1049 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pe 7 noiembrie se împlinesc 100 de ani de la una dintre cele mai mari nenorociri din istoria umanității: instaurarea regimului bolșevic în Rusia. Efectele acestui eveniment au fost atât de devastatoare că se pot compara doar cu Revoluția Franceză sau instaurarea regimului nazist, scrie generalul (r) Aurel Rogojan, în Evenimentul Zilei.

Instaurarea acestui regim nu a fost deloc spontană, ci a venit ca urmare a unui plan pregătit minuțios în afara Rusiei, notează Rogojan

„Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost – câtuși de puțin – un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret („Planul Marburg”), pregătit minuțios în afara Rusiei. Și finanțat generos de marii „bancheri internaționali”. În primul rând, de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlp. Finanțarea bolșevicilor de către Wall Street era intermediată de banca suedeză „NYA Banken”, condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg”, notează autorul în analiza sa.

Însuși liderul revoluției, Vladimir Ilici Lenin, era un agent german. Cu origini etnice incerte, Lenin era un top cunoscut pentru simpatiile pro-occidentale și părerea proastă pe care o avea despre poporul rus. Lenin a fost recrutat de către serviciile secrete germane de către colonelul Walter Nicolai.

„În același timp, se poate susține că Lenin, prin caracteristicile sale: revoluționar, origine etnică complexă (evreu după mamă, german după o bunică), simpatiile sale proocidentale și desconsiderarea „proștilor de ruși”, dar mai ales prin poziția sa de lider al unei noi mișcări politice, a prezentat un interes cu totul special, recrutarea sa permițând o penetrare informativă la vârful piramidei mișcării marxiste în plină ascensiune”.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,