Putin anunţă lumea despre prima testare cu succes a rachetei sale nucleare „invulnerabile”, cu viteza de 10 ori mai mare ca a sunetului

13:55, 13 martie 2018 | Presa internațională | 1139 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:
  • Preşedintele Putin a denumit racheta hipersonică Kinjal (Pumnalul) “o armă ideală“
  • Cu o viteză fără egal şi superprecizie, racheta atinge 12.000 km/oră
  • Anunţul vine la numai câteva zile după ce liderul rus a avertizat despre noile arme ale ţării sale

Rusia a anunţat astăzi că a lansat cu succes o rachetă hipersonică capabilă să poarte o încărcătură nucleară. La începutul acestei luni, când a vorbit de o serie întreagă de arme ruseşti din noua generaţie, preşedintele Vladimir Putin a numit-o  “arma ideală“.

FOTO: Racheta de înaltă precizie Kinjal (Pumnalul), capabilă să atingă viteza de 12.000 km/oră

Lansarea a decurs conform planificării stabilite, a anunţat ministerul rus al Apărării. Racheta Kinjal, capabilă să zboare cu 12.000 km/oră la o distanţă de 2.000 km, a fost lansată de un interceptor supersonic MiG-31, care a decolat de la un aerodrom din districtul militar de sud-vest al Rusiei. Video-ul lansării, pus la dispoziţia mediei de către minister, arată că, după încheierea testului, aparatul a aterizat cu bine, imaginile derulându-se pe un fundal muzical cu cântece patriotice, însufleţitoare. În video mai pot fi văzuţi cei doi piloţi pregătindu-se de zbor şi alergând către un aparat sub burta căruia atârna o rachetă de mari dimensiuni.

FOTO: La aterizare. Misiune îndeplinită cu succes!

De asemenea, s-a anunţat că, pentru această operaţiune, au fost efectuate circa 250 de zboruri, ziua şi noaptea,  în toate condiţiile atmosferice.

Testul a avut loc la numai câteva zile după ce războinicul lider al ruşilor a afirmat că, dacă va izbucni al treilea război mondial şi ţara sa va fi ameninţată, va dezlănţui o “catastrofă globală“.

FOTO: Interceptorul MiG-31 înainte de decolare, în sud-vestul Rusiei, lângă Marea Neagră

Racheta Kinjal a fost una dintre armele noi anunţate de Putin în         discursul lui asupra stării naţiunii de la începutul acestei luni şi înaintea alegerilor prezidenţiale de la 18 martie, despre care se spune că, fără nici o îndoială, le va câştiga.

FOTO: Piloţii cu câteva minute înainte de a pleca în misiune.

Traducere de Radu Toma

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,