DNA-ul românesc își face prezenta în Basarabia: Solidar cu Iurie Roșca !

10:51, 13 iunie 2018 | Presa internațională | 1187 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Tehnicile DNA au devenit marfa de export. Kovesi? Un ideal pentru iubitorii catușelor! Ca și în România, cu un singur denunț ajungi la temniță.

Aflu plin de revoltă că, la Chișinău, politicianul și jurnalistul Iurie Roșca, unul dintre fondatorii și fruntașii Mișcării de Eliberare Națională din Republica Moldova este târât prin tribunale, hărțuit de procurori,umilit și expus oprobiului public pentru o presupusă faptă petrecută cu 10 ani în urmă.

Un singur denunț a fost suficient ca, asupra unui cunoscut jurnalist,politician și intelectual de vază, să se declanșeze ignobila operațiune de maculare și anihilare a unei personalități. Unde am mai întâlnit noi situația aceasta? Desigur, în România! Citesc titlurile și subtitlurile unui material de presă apărut astăzi, 13 iunie 2018, în Evenimentul Zilei (și nici nu mai contează despre cine este vorba).

Metodele, însă, par trase la indigo: Dosarul a fost declanșat pe baza unui simplu denunţ; Denunțătorul s-a răzgândit în fața judecătorilor (El a explicat că a făcut denunţul pentru a scăpa de cercetarea penală…) și altele de acest fel. A trecut DNA-ul Prutul? Aș spune că au trecut doar metehnele DNA-ului, abuzul și fabricarea de probe împotriva celor considerați incomozi. Intelectuali din lumea întreagă au ținut să-și exprime solidaritatea cu Iurie Roșca, subliniind contribuția sa majoră la procesul de democratizare și de afirmare a valorilor spirituale din Republica Moldova. Mărturisesc aici că Iurie Roșca m-a ajutat întotdeauna, atunci când pașii m-au purtat în documentare jurnalistică peste Prut, fiind mereu dispus să dea o mână de ajutor. Îi rămân recunoscător! Pentru aceasta, dar și pentru multe altele, mă declar SOLIDAR CU IURIE ROȘCA și mă înscriu automat în FPIR= Frontul Prietenilor lui Iurie Roșca!

Alexandru Mihăilă

Jurnalist,scriitor

Sursa: http://sokant.ro